x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cosmarul unei romance in Germania

Cosmarul unei romance in Germania

05 Feb 2004   •   00:00

Ancheta, trimitere in judecata si in final condamnare la mai multi ani de temnita pentru un cuplu de germani, acuzati ca ar fi exploatat, la negru, munca a sapte est-europene, printre care si o romanca.

Ancheta a fost declansata abia in urma sinuciderii, in decembrie 2002, a tinerei din Roma nia, care avea 22 de ani.

PEDEPSE.Neamtul, un mecanic in varsta de 35 de ani, a primit o pedeapsa cu inchisoarea de trei ani si trei luni, iar sotia sa, in varsta de 36 de ani, doi ani si opt luni de inchisoare, cu suspendare. Cele doua verdicte, pronuntate la Ansbach (Bavaria), au tinut cont de condamnari precedente ale celor doi, care fusesera cu suspedare.

MOTIVE. Condamnarea celor doi s-a facut pentru exploatarea la negru a muncii celor sapte fete, care erau nevoite sa se multumeasca cu maximum un euro pe ora pentru minimum 17 ore de munca pe zi. Nemtoaica insa a mai fost gasita vinovata si pentru faptul ca a aruncat cu apa clocotita pe tanara din Romania si a agresat-o pe o alta.

COSMAR. Cele cinci lituaniene, o poloneza si romanca angajate de cuplul german au lucrat in conditii de sclavie din toamna lui 2000 pana in ianuarie 2003. Viata lor se rezuma la munca si un pic de somn. Romanca lucra 17 ore pe zi contra a 40 de eurocenti pe ora, fara nici o zi de concediu. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: observator