x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Costumul Nadiei nu mai e de vanzare

Costumul Nadiei nu mai e de vanzare

08 Mar 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Luni seara, presa din Romania anunta ca tricoul purtat de Nadia Comaneci la Olimpiada de la Montreal este de vanzare contra sumei de cel putin 10.000 de euro. Proprietara costumului, Livia Sorescu din Deva, s-a razgandit intre timp.
MAGDA COLGIU

SURPRIZA. Vestea ca tricoul purtat de Nadia la Olimpiada de la Montreal este de vanzare a mirat toata lumea
Livia Sorescu spune ca este mirata de turnura pe care au luat-o lucrurile. Deveanca a declarat ieri, pentru Jurnalul National, ca nu mai vinde costumul si neaga ca ar fi cerut pretul vehiculat in presa, de 10.000 de euro.

AMINTIRI. In perioada in care Nadia se afla la Deva, intre familia gimnastei si familia Sorescu, mai precis, Maria Goga (mama doamnei Sorescu) s-a creat o relatie de prietenie. Familiile se vizitau reciproc, la multe dintre aceste intalniri fiind prezenta si Livia Sorescu. La inceputul anului 1982, Livia Sorescu (Lia, cum ii spunea Nadia) a fost chemata de gimnasta: "Vino, Lia, sa iti dau ceva care sa iti aminteasca de mine", i-ar fi spus Nadia. Sportiva i-a dat atunci cateva fotografii ale sale, cartea "Nadia", scrisa de Ion Chirila, si un costum de gimnastica. "Zana de la Montreal" i-a marturisit atunci ca acel costum este unul de rezerva pe care ea l-ar fi avut la Montreal. Livia Sorescu nu stie nici acum daca Nadia a imbracat sau nu tricoul.

In 18 februarie 2005, familia Sorescu a sunat-o in SUA pe sportiva. Aceasta nu isi mai amintea de Lia, dar, pentru a-si reimprospata memoria, a solicitat dovezi. Livia Sorescu sustine ca Nadia i-ar fi cerut sa ii trimita prin Internet fotografiile date in 1982. Cum convorbirea telefonica a avut loc de la un telefon public, deveanca nu a apucat sa isi noteze adresa de mail.

PARERE. Livia Sorescu crede ca Nadia nu si-a mai amintit de ea din cauza numelui Sorescu, gimnasta cunoscand-o la inceput pe Maria Goga.

Acum, singura dorinta a Liviei Sorescu este ca Nadia sa isi aminteasca de familia sa. Ea nu mai vrea sa instraineze tricoul, chiar daca gimnasta confirma autenticitatea si isi da acordul pentru vanzarea lui.
×
Subiecte în articol: observator livia nadia sorescu livia sorescu