x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Covei jr. a batut un taximetrist

Covei jr. a batut un taximetrist

23 Iul 2004   •   00:00

Iustin Covei, fiul unui judecator de la Curtea de Apel Craiova si nepot al procurorului cu acelasi nume, a batut mar un taximetrist din Craiova fiindca a indraznit sa-i faca observatie.

CRISTIAN VASILCOIU

Miercuri seara, Iustin Covei a plecat, impreuna cu alti doi prieteni, sa se plimbe cu motoscuterul prin oras, oprindu-se in fata Farmaciei 3F de langa Universitate. Victor Rusu, de 36 de ani, taximetrist la firma Romnicon, i-a cerut sa-si dea motoscuterele la o parte pentru a putea iesi cu masina din parcare. Iustin a inceput sa-i ameninte pe toti cu bataia si s-a dus catre taximetrist, care tocmai coborase din masina, si a tabarat cu pumnii pe el. Rusu s-a ales cu buza si nasul spart. "Ba, tata e judecator si unchiu’ procuror! N-ai ce sa-mi faci!", a continuat Covei.

Pentru violenta sa, Iustin Covei a primit o amenda de 5 milioane de lei. Purtatorul de cuvant al Comandamentului Teritorial de Jandarmi Craiova, lt. Col. Teofil Cristache, a precizat ca jandarmii sositi la fata locului au actionat prompt, conform legii.

Victor Rusu recunoaste ca s-au facut presiuni asupra sa pentru a nu depune plangere: "Mi s-a pus in vedere ca este pierdere de timp daca depun plangere. Nu stiu ce voi face. Ma voi gandi".

ANTECEDENTE. Fiul judecatorului Covei are tot mai des probleme cu legea. El a mai fost anchetat de doua ori pentru ca a condus un autoturism pe drumurile publice fara permis. Ultima astfel de bravura a beizadelei Iustin Covei a dus la un accident rutier soldat cu mai multe victime. Scandalul iscat pe marginea cazului a facut ca adolescentul Covei sa fie recent trimis in judecata pentru comiterea accidentului rutier, dupa ce Politia locala fusese acuzata ca a incercat sa musamalizeze cazul. Scandalul iscat a dus si la redeschiderea unui dosar mai vechi, in care procurorii dispusesera neinceperea urmaririi penale impotriva lui Iustin Covei, tot dupa ce fusese prins la volan fara permis. Tanarul a mai fost cercetat pentru distrugere si vatamare corporala grava, dar procurorii l-au gasit nevinovat. In prezent, fiul judecatorului Covei este cercetat penal si pentru comiterea infractiunii de ultraj, adolescentul fiind acuzat ca a adus injurii si a agresat mai multi politisti care il prinsesera tot la volan, fara permis de conducere.

×
Subiecte în articol: observator covei