x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Cozma a fost lovit brutal”

„Cozma a fost lovit brutal”

de Istvan Deak    |    01 Feb 2011   •   19:08
„Cozma a fost lovit brutal”
Sursa foto: Zoltan Zimonffy/Jurnalul Naţional

149435-zoltan-simonffyjurnalul-national20090216104319003.jpgÎnceputul lunii februarie a adus reluarea procesului privind moartea handbalistului Marian Cozma. Judecătorii au ascultat, în premieră, depoziţiile martorilor care se aflau în stradă când s-a produs crima. Deoarece nu îşi mai amintea cu exactitate şirul evenimentelor din noaptea de 8 februarie 2009, unul dintre martori a ales ca judecătorul Nemeth Balazs să îi citească declaraţia dată, în urmă cu aproape doi ani, anchetatorilor. „Îmi amintesc că eram în faţa localului. Ieşisem la aer, fiindcă era un fum insuportabil înăuntru. La un moment dat, s-au deschis uşile localului şi 4-5 oameni au fugit în stradă. I-am recunoscut pe handbalişti, printre ei se afla şi Marian Cozma. Imediat au apărut alergând şi 3-4 ţigani, apoi de la etajul localului au mai coborât, în ritm alert, încă vreo 8-10. Cozma era foarte nervos, gesticula şi urla într-o limbă pe care nu o înţelegeam. Colegii de echipă au încercat să îl ţină, dar nu au reuşit. Ar fi avut tot timpul din lume să fugă, dar s-a întors să îi înfrunte pe ţigani şi imediat s-a iscat o bătaie în toată regula. În timpul altercaţiei am auzit strigându-se după pistoale, dar nu am văzut arme sau cuţite la nimeni. Nu a existat nici un moment în care Cozma să fi fost încercuit lângă un perete. Imediat după incident, atacatorii au dispărut în doar câteva secunde”, a spus martorul, care i-a identificat dintre agresori pe Nemeth Gyozo şi pe Raffael Sandor.

Avocaţii au considerat ca fiind relevantă declaraţia martorului, privind faptul că handbalistul nu a fost încercuit lângă perete, care vine în contradicţie cu depoziţia unei tinere, care luna trecută declarase contrariul. „Am văzut incidentul din geamul localului. Cozma era încercuit lângă perete. El a făcut câţiva paşi în faţă, a lovit în gol, apoi a căzut secerat. Nu am văzut cine l-a înjun­ghiat, am crezut doar că a fost lovit într-o zonă vitală”, declarase tânăra, în ianuarie.

Judecătorii au ascultat alţi trei martori, care au povestit scene întâmplate în local. „Bărbatul care l-a atacat, în local, pe Marian Cozma era parcă turbat de furie, în timp ce pe faţa lui Cozma se citea doar nedumerire şi mirare. Marian nu a fost nici un moment agresiv. Bătaia din local s-a terminat imediat după ce handbalistul român a părăsit discoteca”, au subliniat martorii.

Învinuiţii au fost confruntaţi şi cu depoziţia unui martor cu identitate protejată. „Deşi Marian Cozma era căzut la pământ şi nu mai mişca, câţiva ţigani i-au mai aplicat câteva lovituri de picior brutale în cap. Apoi am observat că cineva este alergat pe stradă. Agresorii au încercat să îl înjunghie, în timp ce el se întorcea şi îi lovea cu piciorul din alergare”, a declarat martorul NNG5. Anchetatorii au constatat că este vorba despre handbalistul sârb al formaţiei MKB Veszprem, Uros Vilovski, care a reuşit să fugă de furia atacatorilor. Puţin după incident, el s-a întors la locul crimei şi l-a ajutat pe colegul său de echipă, Ivan Pesic, înjunghiat în rinichi, să ajungă la cel mai apropiat spital, salvându-i astfel viaţa. Învinuiţii nu au comentat în nici un fel depoziţiile martorilor.

×
Subiecte în articol: observator marian cozma