x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CPC, acuzat de hartuire politica

CPC, acuzat de hartuire politica

06 Noi 2004   •   00:00

Presedintele CNA, Ralu Filip, crede ca reprezentantii Coalitiei pentru un Parlament Curat (CPC) depasesc limitele libertatii de exprimare intocmind "liste, cu diagnostice precise", in privinta candidatilor pentru un loc in Legislativ.

"Sa ma explic: demersul Coalitiei este pentru un parlament curat. Curat de ce? De prostie, de incompetenta? Nicidecum, doar de corupti. Asadar, iata sensul demersului, el fiind incadrat in lupta impotriva coruptiei. Coalitia poate lupta impotriva coruptiei beneficiind, in totalitate, de libertatea de exprimare, de opinie. Intocmirea de liste, cu diagnostice precise, depaseste cu mult libera exprimare", spune Ralu Filip, raspunzandu-i presedintei Fundatiei pentru o Societate Deschisa, Renate Weber, care a invocat dreptul la informare al cetatenilor in privinta numelor ce figureaza pe listele parlamentare.

"Porniti de la o prezumtie imposibil de dovedit - de unde stiti ca lumea nu este informata? - si in plus nu oferiti informatii cu respectarea regulilor jocului, ci sentinte sau prezumtii publicate in unele ziare", mai spune Ralu Filip. "Nu inteleg de ce trebuie sa votez un incompetent, un parlamentar care nu stie nici macar o limba straina, de pilda, ci sa nu-l votez pe Alin Teodorescu, cel caruia Coalitia i-a inventat o datorie pe care nu a avut-o niciodata", explica presedintele CNA.

NEDEMOCRAT. Ralu Filip spune ca nu intelege de ce nu este dezvaluita identitatea jurnalistilor care au selectat articolele din presa si a "asa-zisilor specialisti" care au validat demersul din punct de vedere juridic. "Pentru mine, ca avocat, acest lucru inseamna hartuire politica si totodata o clara tentatie nedemocrata. In definitiv, cine va da dreptul sa stabiliti cine este sau nu patat in societate? Acest demers nu are precedent in Europa de Vest si nici in SUA", conchide Filip. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: observator