x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Craciun - Daruri de la copii daruiti

Craciun - Daruri de la copii daruiti

de Anca Scarlat    |    10 Dec 2006   •   00:00
Craciun -  Daruri de la copii daruiti

Cativa elevi au preluat rolul Mosului la inceput de decembrie
Au pictat pentru Mos Craciun. Si au expus operele lor pentru toti iubitorii de arta la Muzeul Satului.
Cativa elevi au preluat rolul Mosului la inceput de decembrie
Au pictat pentru Mos Craciun. Si au expus operele lor pentru toti iubitorii de arta la Muzeul Satului.

Elevii Liceului Teoretic "Alexandru Vlahuta" din Bucuresti ne daruiesc tuturor picturi realizate cu multa pasiune. Si cu dragostea de arta a inceputului de drum. Vernisajul primei lor expozitii publice, "Icoane pe sticla si desen", a avut loc ieri, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".

EMOTII DE DEBUT. Au venit in grupuri, cu haine de sarbatoare si cu emotiile din fata unei mari realizari. Doar elevii claselor V-VIII, care au deja o traditie in a expune picturile si desenele in interiorul liceului. Asa i-a obisnuit profesorul de desen, in complicitate cu directoarea. Iar asta ii determina sa creeze, sa-i intreaca pe colegi si sa vrea mereu sa se intreaca pe ei insisi. Au fost critici si autocritici. Dar s-au si laudat reciproc. Asa cum le sta bine membrilor unei echipe. "Cel mai mult mi-a placut pictura colegei mele, Crista Popescu. Cu balaurul. Pentru ca ea e cea mai talentata din clasa", spunea una dintre micutele artiste, Alexandra Stroescu. Desi este abia in clasa a cincea, ea vrea sa devina arhitect si este hotarata sa munceasca pentru a reusi. "In fiecare an, am elevi care intra la liceul de arta si la arhitectura", spune profesorul Costel Chis, cel care ii incurajeaza permanent si le da idei.

INVITATIE. Vizitatorii sunt asteptati pana la 17 decembrie

CORECTITUDINE POLITICA. Desi cele mai multe dintre lucrarile expuse sunt cu tematica religioasa, nimeni nu s-a revoltat la Liceul "Alexandru Vlahuta". "La noi nu s-a pus niciodata problema asa", spune directoarea Carmen Toma. "Avem elevi de diverse religii, dar ne respectam reciproc." Multi copii au ales sa picteze icoane pe sticla din motive estetice si religioase, pentru ca se apropie Craciunul.
Dar pe langa cele 50 de lucrari pe sticla au mai fost expuse si desene care abordeaza diverse alte teme.

PENTRU VOI! Expozitia micutilor va ramane deschisa publicului larg timp de o saptamana, pana la 17 decembrie. Desi putin important in opinia unora, evenimentul ne spune tuturor ceva despre spiritul Craciunului. Despre daruire si buna colaborare. Din care am avea multe de invatat.
×
Subiecte în articol: observator