x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crăciun la munte, cu 350 de lei sejurul

Crăciun la munte, cu 350 de lei sejurul

de Eugenia Mihalcea    |    07 Noi 2009   •   00:00

Elevii, studenţii, dar şi profesorii pot merge în apropiata vacanţă de iarnă în una din cele 48 de tabere puse la dispoziţie de Ministerul Tineretului şi Sportului. Cel mai ieftin sejur, care include şi masa de Crăciun, costă 300 de lei, iar cel mai scump, în perioada Revelionului, 650 de lei de persoană.



Astfel, în această iarnă, Ministerul Tineretului şi Sportului are disponibile 6.400 de locuri de cazare în centrele de agrement din întreaga ţară. Anul acesta au fost incluse în circuit încă patru amplasamente, faţă de cele 44 existente, respectiv Cozia - în judeţul Vâlcea, Babadag - judeţul Tulcea, Corbeni - judeţul Argeş şi Sadu - judeţul Sibiu.

LOCURI ŞI PREŢURI
Cei care doresc să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în taberele ministerului trebuie să ştie că perioadele disponibile sunt 19-30 decembrie şi 31 decembrie 2009 - 3 ianuarie 2010. În general, preţurile cuprind şi masa pentru 6 zile, dar sunt şi situaţii când mâncarea se achită separat.La Predeal, de exemplu, un sejur de Crăciun costă 372 de lei, iar unul de Revelion, doar 300 de lei. Tot la munte, la Sinaia, sunt 25 de locuri, la preţul de 348 de lei pe sejur, dar numai în prima perioadă, de Revelion neexistând nici un loc.

Tinerii interesaţi să-şi petreacă Revelionul la munte pot alege însă Vila Şoimul din Buşteni, unde un sejur costă 650 de lei, tabăra de la Păltiniş din judeţul Sibiu, unde preţul de Revelion este de 160 de lei, dar fără mese. Şi în Buzău, la Poiana Pinului sau la Monteoru, preţul unui sejur de Anul Nou este de 430, dar include numai cazarea. La Babadag, în judeţul Tulcea, atât în perioada Crăciunului, cât şi în cea a Revelionului, sunt câte 50 de locuri, la preţul de 210 lei pentru un sejur, dar fără mese. Crăciunul în Maramureş poate fi făcut cu numai 360 de lei pe sejur.

Înscrierile în oricare din cele 48 de tabere se poate face la Direcţiile Judeţene pentru Tineret din fiecare judeţ, iar pentru Bucureşti la Direcţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, adresa Splaiul Independenţei nr. 202 A, Bloc IC Chim, etaj 7, camerele 28-32, Sector 6, sau la telefonul 021-318.10.48.

×
Subiecte în articol: observator