x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crin Antonescu: Nu am ceva să îi reproşez lui Andrei Marga

Crin Antonescu: Nu am ceva să îi reproşez lui Andrei Marga

18 Iun 2013   •   12:49
Crin Antonescu: Nu am ceva să îi reproşez lui Andrei Marga
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat marţi că nu are ceva să îi reproşeze fostului preşedinte al ICR Andrei Marga, punctând că Institutul nu ar trebui să fie o temă partizană.

El a precizat că priveşte situaţia de la ICR cu regret.

"Pe de o parte îl apreciez, l-am apreciat întotdeauna pe dl. Marga ca personalitate academică, universitară, intelectuală, pe de altă parte ICR este o instituţie foarte importantă. ICR a fost şi este încă, din păcate, o temă sau o zonă care s-a transformat în ceva foarte, foarte politic, foarte partizan. Nu ar trebui să fie aşa. ICR ar trebui să fie o instituţie care pledează pentru cultura română, pentru imaginea României peste tot. Nu ştiu exact detaliile, care sunt mulţumirile şi nemulţumirile, nu ştiu în ce măsură se putea face mai mult", a afirmat liderul PNL, potrivit Agerpres. El a subliniat că nu are nimic să îi reproşeze lui Andrei Marga. "Nu am ceva să îi reproşez dlui profesor Marga. Din păcate, lucrurile nu au mers şi iată suntem în faţa unei noi alegeri, să sperăm care va fi mai de durată şi mai fericită", a arătat Antonescu.

Preşedintele PNL a indicat că discuţia privind nominalizarea unei persoane la conducerea ICR este una deschisă.

"Aici este o discuţie care este deschisă. Eu nu am şi, din câte ştiu, nu are nici premierul, nu am gândit niciodată propunerea sau susţinerea unei persoane în termeni de algoritm politic. Andrei Marga a fost susţinut acolo şi de către premier la momentul numirii şi de către noi toţi în baza suprafeţei sale academice şi intelectuale, nu în calitatea de liberal sau altceva", a subliniat Crin Antonescu.

×