x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crin Antonescu transmite condoleanţe din partea Senatului pentru Nae Lăzărescu şi Titus Munteanu

Crin Antonescu transmite condoleanţe din partea Senatului pentru Nae Lăzărescu şi Titus Munteanu

de Agerpres    |    19 Dec 2013   •   13:29

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a transmis un mesaj de condoleanţe, în numele instituţiei pe care o conduce, în legătură cu trecerea în nefiinţă a realizatorului de televiziune Titus Munteanu şi a artistului Nae Lăzărescu, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, Agerpres.

"În numele Senatului României, deplâng trecerea în nefiinţă a lui Titus Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi realizatori de televiziune, şi a artistului Nae Lăzărescu, valoros şi preţuit actor de comedie al scenei româneşti, care a format, pentru decenii, un cuplu renumit împreună cu Vasile Muraru", a spus Antonescu, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, viaţa lui Titus Munteanu se confundă cu viaţa Televiziunii Naţionale. Regizor şi realizator de programe TV, maestrul Titus Munteanu a format generaţii de profesionişti ai televiziunii.

"Numele regizorului este legat de producţii precum 'Şlagăre în devenire', 'Lumea se grăbeşte', 'Şcoala vedetelor', emisiuni care au câştigat premii naţionale şi internaţionale. Televiziunea Română, în cele două perioade distincte din istoria ei, este marcată decisiv de personalitatea lui Titus Munteanu. Nae Lăzărescu, actor la Teatrul de Revistă 'Constantin Tănase' şi prezent timp de decenii pe micile ecrane, a jucat şi în filme, printre care "Grăbeşte-te încet", "Şantaj", "Baloane de curcubeu", 'Căsătorie cu repetiţie" şi 'Viraj periculos". În memoria publicului român, Titus Munteanu şi Nae Lăzărescu vor rămâne ca două figuri luminoase, care au reuşit, fie şi pe durata scurtă a unei emisiuni de televiziune sau a unui film, să însenineze chipurile spectatorilor, atât în vremea comunismului, cât şi a lungii tranziţii postdecembriste. Fie ca sufletul lor să-şi găsească odihna veşnică!', arată documentul citat.

×
Subiecte în articol: nae lăzărescu titus munteanu