x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Cioacă rămâne în arest. Curtea de Apel Piteşti i-a respins cererea de eliberare

Cristian Cioacă rămâne în arest. Curtea de Apel Piteşti i-a respins cererea de eliberare

04 Noi 2013   •   14:59
 Cristian Cioacă rămâne în arest. Curtea de Apel Piteşti i-a respins cererea de eliberare

Cristian Cioacă rămâne în arest. Decizia a fost luată luni de Curtea de Apel Piteşti şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fostul polițist a cerut săptămâna trecută să fie eliberat din Penitenciarul Colibași.

"Nu este o decizie neaşteptată, atâta timp cât acuzaţia este aceeaşi. Nu intenţionăm să declarăm recurs împotriva acestei decizii pronunţate pe o decizie internă, pentru care nu există calea de atac. Aşteptăm un nou termen pentru a pune în discuţie măsura arestării preventive. Dacă se va menţine decizia arestării vom lua calea recursului, dar la acel termen, nu acum", a declarat Maria Vasii, avocatul lui Cristian Cioacă, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Avocatul a vorbit şi despre decizia magistraţilor de refacere a analizelor probelor ADN, calificând-o "corectă".

"Cercetarea penală a fost efectuată în afara legii şi judecătorii au luat singura decizie corectă şi posibilă, de refacere a expertizei. Va fi o acţiune de durată. În mod nelegal, anchetatorii au ridicat o singură probă, iar potrivit legii trebuiau să aibă două probe din fiecare ţesut sau din fiecare probă biologică pe care au recoltat-o. Luând una singură, au eliminat posibilitatea unei evaluări corecte. Acum nici nu ştiu dacă mai au materialul asupra căruia să se efectueze aceste analize", a mai spus avocatul Maria Vasii.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012, iar pe 30 ianuarie 2013 a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi. Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

×