x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Sima: Sunt în Islanda. Îmi este frică. Am tranzacţionat prost şi am pierdut

Cristian Sima: Sunt în Islanda. Îmi este frică. Am tranzacţionat prost şi am pierdut

13 Oct 2012   •   09:08
Cristian Sima: Sunt în Islanda. Îmi este frică. Am tranzacţionat prost şi am pierdut

Fostul şef al Bursei de la Sibiu, Cristian Sima, cel mai căutat român al momentului, a recunoscut că a pierdut banii clienților, în jur de două milioane de euro și două milioane de dolari, și că acest lucru l-a determinat să plece de frică. Aseară, într-o intervenție telefonică pentru Realitatea TV, Sima a anunțat că se află în Islanda, la Reykjavik.

"Aşa cum am declarat, am pierdut bani. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban în niciun cont ascuns. Toate conturile sunt declarate. Toată nebunia asta aţi creat-o dumneavoastră, presa. Eu am plecat pentru că eram cu presiunea ajunsă la maxim. Am pierdut cam două milioane de euro şi două milioane de dolari. Am tranzacţionat prost şi am pierdut. Îmi este frică, îmi este frică efectiv fizic. Nu am nicio boală. Sunt oameni care au pierdut şi care ar putea să se răzbune", a declarat brokerul Sima.

"Eu am riscat şi înainte. Nu pot să zic că a fost o zi din viaţa mea în care nu am riscat. Faptul că am riscat şi cu banii unor clienţi care mi-au spus să nu risc mult este greşeala mea. Domnul Dăianu ştia că fac contracte în marja. Recunosc însă că la un moment dat am depaşit limite stabilite de dânsul. Cred că vor depune plângeri. Aştept să văd fiecare cât cere", a spus Sima.

Referitor la relaţia cu Traian Băsescu, Sima a declarat că s-a întâlnit de două ori cu şeful statului. El a precizat că a trimis analize macroeconomice preşedintelui, prin Cătălin Predoiu şi Iulian Fota.

Sima a vorbit şi despre relaţia sa cu Viorel Hrebenciuc. "M-am intalnit cu domnul Hrebenciuc de două ori. Tot ce am scris a fost adevarat. Am sms-uri de la dânsul şi pot dovedi. Dupa ce am pierdut 30% din CNVM am apelat la domnul Hrebenciuc. Cu ce putere a amânat AGA? Nu pot spune. A telefonat la mai multe persoane implicate şi le-a spus că e bine să amâne", a declarat Sima.

Brokerul a dezvăluit şi detalii despre legătiurile cu fosta consilieră prezidenţială Alexandra Gătej.

"Doamna Alexandra Gătej spune că nu a recomandat nimănui firma mea. Ea a fost clienta firmei, a plecat cu 50% câştig, a avut carte de credit la WBS Holding şi i-am deschis şi cont în Elveţia. Totul s-a întâmplat înainte ca ea să fie consilier prezidenţial. Nu am spus că ar fi luat vreun ban la negru sau ceva. Nu o acuz de nimic [...] Doamnei Gătej i-am transmis banii în contul din Elveţia. Contul din Elveţia nu este fiscalizat", a mai spus Sima, la Realitatea TV.


×
Subiecte în articol: Cristian Sima broker bursa sibiu islanda