x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Tudor Popescu: Diplomaţii ruşi se comportă de parcă ar circula prin Gabon sau Nigeria"

Cristian Tudor Popescu: Diplomaţii ruşi se comportă de parcă ar circula prin Gabon sau Nigeria"

24 Oct 2012   •   18:22
Cristian Tudor Popescu: Diplomaţii ruşi se comportă de parcă ar circula prin Gabon sau Nigeria"

Referitor la accidentul în care a fost implicat un diplomat rus, jurnalistul Cristian Tudor Popescu vorbeşte de "indiferenţa şi aroganţa" oficialilor străini care beneficiază de imunitate.

"Principalul sentiment politic al Rusiei faţă de România e indiferenţa, ba chiar dispreţul care se manifestă şi în cazul de faţă", a declarat Cristian Tudor Popescu la România TV, în legătură cu incidentele recente în care au fost implicaţi doi oficiali ai Ambasadei Ruse.

O tânără a fost accidentată pe trecerea de pietoni, în accident fiind implicat un oficial rus, în timp ce miercuri, un alt diplomat de aceeaşi naţionalitate, oprit în trafic, a refuzat să sufle în fiolă.

"Aşa cum autorul accidentului lui Teo Peter nu a fost găsit de justiţia americană, a dispărut, tot aşa am văzut că această fată este vinovată, în viziunea Ambasadei Ruse. Ce voiaţi, să se lase Rusia mai proejos decât SUA? E vorba de un imperiu ai cărui cetăţeni se situează deasupra celorlalţi cetăţeni ai planetei. Rusia îşi apără trimişii acolo unde se află ei", a spus jurnalistul.

"Există reguli internaţionale privind imunitatea diplomatică, dar dincolo de asta, e vorba de aroganţă, de dispreţul unor astfel de diplomaţi care se pot manifesta şi altfel, chiar dacă au imunitate diplomatică".

CTP crede că "diplomaţii ruşi se comportă ca şi cum ar circula cu maşina prin Gabon sau prin Nigeria. Prin Nigeria se mai produce câte o hurducătură, adică mai treci peste câte un mort când treci pe şosea. Aşa e şi aici. Oamenii trec ca prin savană".


×