x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Csibi Istvan, pus in libertate

Csibi Istvan, pus in libertate

08 Mai 2004   •   00:00

Curtea de Apel Targu-Mures a dispus punerea in libertate a lui Csibi Istvan in cauza privind tentativa la omor si a admis cererea acestuia de recuzare a intregului corp de magistrati de la Tribunalul Harghita.

MIRUNA PASA

Hotararea Curtii de Apel Targu-Mures a starnit indignarea procurorilor, care au considerat ca fapta pentru care e judecat Csibi prezinta pericol social. De cealalta parte insa, hotararea a fost primita cu entuziasm, avocatii inculpatului considerand ca este o mare victorie. Concomitent Csibi Istvan isi va retrage cele 23 de plangeri penale depuse impotriva ziaristilor, a declarat ieri, pentru Rompres, unul dintre avocatii acestuia, Bogdan Enescu. „Pana in prezent am retras trei plangeri si voi obtine acordul clientului meu ca sa le retrag pe toate", a spus Enescu. Avocatul a mai afirmat ca procesele lui Istvan isi vor urma cursul, chiar daca acesta va fi judecat in stare de libertate, si, daca acuzatiile se vor dovedi neintemeiate, va depune o plangere impotriva statului roman si va solicita daune morale.

Control PNA la haine de stat

Procurorul general al PNA, Ioan Amarie a declarat ieri ca lupta impotriva coruptiei nu poate fi dusa cu oameni care, ei insisi, comit asemenea fapte. Anchetarea coruptilor din structurile de stat a devenit o ocupatie zilnica la PNA. In cazuri precum cel al afaceristului harghitean Csibi Istvan sunt deja cercetati trei procurori, fostul sef al Garzii Financiare Harghita, Moise Flueras, demis acum doua zile, si loctiitorul acestuia, precum si trei ofiteri de politie. Acestia sunt suspectati ca in schimbul unor foloase materiale l-ar fi protejat pe Csibi Istvan ani intregi de orice neplacere cu legea. „Se pare ca persoane din toate structurile statului l-au ajutat pe Istvan sa parvina", a sutinut Amarie.

Generalul de brigada, medicul Stefan Blaj, arestat acum cinci zile pentru luare de mita, este un alt caz de persoana oficiala cercetata pentru coruptie. Potrivit procurorului general al PNA, Ioan Amarie, averea generalului va fi luata din nou la puricat, pentru ca exista o disproportie suspecta intre venituri si bunurile pe care acesta le are.
×
Subiecte în articol: observator istvan csibi istvan