x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM sesizează Inspecţia Judiciară în cazul Mircea Băsescu

CSM sesizează Inspecţia Judiciară în cazul Mircea Băsescu

20 Iun 2014   •   10:44
CSM sesizează Inspecţia Judiciară în cazul Mircea Băsescu

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile lui Bercea Mondial legate de mita pe care ar fi dat-o procurorului şef al DNA, Codruţa Kövesi şi preşedintei ICCJ, Livia Stanciu.

"Astăzi, 20 iunie 2014, în temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media în data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecător Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naționale Anticorupţie", se aratî în comunicatul CSM.

Ieri, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influenţă.

Din duba care l-a adus la DNA din penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnaliştilor, prin geamul maşinii, că ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare şi că în acest caz ar fi implicate preşedinta ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu", a spus Bercea.

×