x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CTP: Băsescu, mai jos în onoruri decât Ceauşescu

CTP: Băsescu, mai jos în onoruri decât Ceauşescu

14 Sep 2011   •   07:44

Jurnalistul si analistul politic Cristian Tudor Popescu considera ca vizita presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la Washington a fost un eveniment lipsit de importanta pentru americani, fiind un bonus oferit liderului de la Bucuresti pentru pro-americanismul sau, care a permis o colaborare buna cu serviciile secrete americane (CIA).

Vorbind la "Sinteza Zilei" despre intalnirea de marti dintre Basescu si Barack Obama, in Biroul Oval de la Casa Alba, CTP a opinat ca aceasta nu este ceea ce si-ar fi dorit presedintele Romaniei. Intalnirea cu presedintele Statelor Unite a fost departe de rangul celei din 1978, cand Nicolae Ceausescu a fost primit de Jimmy Carter cu onorurile maxime ale vizitei de stat, spune CTP.

Potrivit unor surse din delegatia oficiala care il insoteste la Washington pe presedintele Traian Basescu, intalnirea dintre acesta si presedintele Obama, in Biroul Oval de la Casa Alba, a durat 25-30 de minute, nefiind prevazuta in agenda niciunuia dintre sefii de stat.

Jurnalistul sustine ca importanta redusa acordata intalnirii de catre Barack Obama nu este legata de faptul ca presedintele Romaniei este Traian Basescu, ci faptul ca statutul Romaniei din prezent nu recomanda o vizita de stat.

×