x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CTP la România TV: Alegătorii lui Dan Diaconescu sunt alienaţi mintal

CTP la România TV: Alegătorii lui Dan Diaconescu sunt alienaţi mintal

26 Sep 2012   •   19:05
CTP la România TV: Alegătorii lui Dan Diaconescu sunt alienaţi mintal

"Show-ul lui Dan Diaconescu va mai tine cateva zile, cat sa amortizeze banii pe caietul de sarcini", a declarat miercuri jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Romania TV, in contexul scandalului privatizarii Oltchim. Acesta a adaugat si ca alegatorii lui Dan Diaconescu sunt "alienati mintal" si ca oamenii normali nu ar mai trebui sa-l ia pe patronul OTV in discutie.

Cristian Tudor Popescu a declarat ca explicatia pentru tot scandalul iscat in jurul licitatiei pentru Oltchim nu este decat un "plan mediatic" al lui Dan Diaconescu, o investitie pe care acesta trebuie sa si-o "exploateze".

"In mod normal ar trebui sa nu fie in favoarea acestui individ ceea ce se intampla acum. Este dovada evidenta a ceea ce vorbeam tot pe postul dumneavoastra de televiziune inainte de consumarea acestei asa zise privatizari, ca intentia domnului Diaconescu nu a fost nicidecum legata de Oltchim, de muncitori, locuri de munca. Nicidecum. Si-a facut acest plan mediatic, a investit practic pentru asta suta aia si ceva de mii de euro in caietul de sarcini si acum isi exploateaza investitia. Aia. Ca n-a avut de gand sa faca alta. Pe ideea: eu am vrut sa salvez combinatul, pot sa-mi dau si viata si banii pentru asta", a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Romania TV.

Jurnalistul a mai afirmat ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru Oltchim, face referiri literare "involuntare".

"Aici imi aduc aminte... Dansul face niste referiri literare inconstinete, domnul Diaconescu, bate in ciocoi, cum batea Rica Venturiano in interpretarea lui Ipingescu. Bate in ciocoi, asta face acum - eu am vrut sa-i ajut pe oameni, imi dau viata pentru tarisoara mea, dar nu ma lasa ciocoii. Programul asta o sa mai tina cateva zile ca sa amortizeze banii investiti in caietul de sarcini. Ar trebui ca niste oameni care sunt normali sa nu mai ia in discutie vreun moment, sa-l ia pe politicianul, candidatul Dan Diaconescu in discutie. Numai ca alegatorii domniei sale sunt alienati mintal. Este un lucru pe care l-am spus si-l voi repeta pana la alegeri si dupa aceea", a mai declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

CTP nu isi poate explica, pe de alta parte, primirea "pe loc" a lui Dan Diaconescu la Ambasada SUA, care a confirmat ca un reprezentant al sau s-a intalnit cu Dan Diaconescu pentru a vedea ce se intampla din punct de vedere social si economic in Romania.

"Foarte interesant. Deci, Ambasada SUA il primeste, "on the spot", pe loc, pe picior, pe un urmarit penal pentru santaj, pe un personaj care a facut cunostinta cu puscaria, nu cu mult timp in urma, pe un personaj cu datorii la stat, de 1,5 milioane de euro si care tocmai participa la o privatizare pentru care "dubioasa" este un termen decent. Si-l primeste. Eu cred ca exista multi cetateni romani care ar avea probleme cu Ambasada SUA, onesti, care-si platesc darile catre stat si care nu sunt primiti "on the spot" de catre ambasada. Nu inteleg ce ar avea de discutat cu acest individ in legatura cu situatia economica si sociala din Romania Ambasada SUA", a declarat Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a mai subliniat si ca nu exista un "investitor minune" pentru Oltchim.

"Dincolo de acest personaj fata de care am o anumita sila sa mai vorbesc, as vrea sa va spun un lucru. Vreau sa spun ceva care mi se pare mult mai important si care nu s-a spus de niciuna din partile care evolueaza pe ecrane. S-a conturat ideea investitorului minune, s-a conturat ideea ca ar putea exista un investitor, nu acest Diaconescu, dar altul, care sa vina si sa dea oamenilor de la Oltchim, familiilor lor, cei care depind de ei, sa le dea locuri de munca, sa le dea salariile din urma si toata lumea sa fie bine si tot romanul de la Oltchim sa prospere. Nu exista un astfel de investitor. Tot ce se poate spera este sa nu vina un investitor de tip tun care sa vrea sa-si scoata banii investiti cat se poate de repede, sa vanda, sa taie fabrica si sa-si recupereze banii cu profit mare si cat mai repede. Dar a mai crede in solutii minune, in investitori gen Mesia, cum l-am avut adineauri pe domnul Diaconescu, cred ca nu mai e cazul printre muncitorii seriosi de la Oltchim", a incheiat Tudor Popescu.

×