x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu 10% mai mulţi turişti la mare, cu 15% mai puţine încasări. Cum se explică?

Cu 10% mai mulţi turişti la mare, cu 15% mai puţine încasări. Cum se explică?

de Mediafax    |    13 Sep 2011   •   10:46
Cu 10% mai mulţi turişti la mare, cu 15% mai puţine încasări. Cum se explică?

Numarul turistilor care au vizitat litoralul romanesc, anul acesta, a crescut cu 10% fata de anul trecut, insa incasarile operatorilor au fost mai mici cu 10 - 15%.

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin spune ca acest lucru a fost cauzat de faptul ca turistii au stat mai putin la mare si au fost mai cumpatati cu banii.

"In acest an pe litoral am avut ceva mai multi turisti fata de 2010, undeva cu 10% mai mult. Asta poate sa ne duca cu gandul ca si veniturile realizate in turismul de litoral au fost mai mari. Din pacate nu. Au fost mai multi turisti pe litoral, care au cumparat pe bani mai putini, au avut bugete mai sarace si a scazut numarul de innoptari", a spus Martin.

Ea estimeaza ca incasarile hotelierilor si agentiilor de turism au scazut cu 10-15% in acest an.

"Din acest punct de vedere am avut un an ceva mai sarac pentru operatorii din turism, si nu ma refer doar la agentiile de turism, dar in primul rand la proprietarii de hoteluri. Probabil ca a fost un an mai bun pentru operatorii din turism neclasificati, cei care se incadreaza in zona aceea de negru", a mai spus presedintele ANAT.

×