x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu "Le, le" spre Eurovision

Cu "Le, le" spre Eurovision

21 Feb 2005   •   00:00

13 jurati au hotarat ieri soarta a 12 concurenti pentru etapa nationala a Festivalului Eurovision. Marea adunare a avut loc in ograda TVR si nu s-a terminat pana cand membrii juriului de specialitate nu s-au certat.

Fiecare membru muzical a avut cate un interpret sau un compozitor preferat care ravnea la cea mai mare bucatica din cascavalul Eurovision! Interesele si-au facut jocul si bineinteles ca, din cele 124 de piese inscrise la preselectie, au iesit 12. Iata-i pe cei care au ajuns in finala de pe 5 martie. Loredana Groza (foto) a obtinut punctajul cel mai mare, cu piesa lui Mihai Ogasanu "Le, le". A urmat apoi Nico & Mihai Traistariu, cu "All The Time", compozitor Andrei Tudor, iar Luminita Anghel & Sistem au ocupat locul trei cu "Let Me Try", o piesa semnata de Cristian Faur. Alexandra Ungureanu a prins locul patru cu "Your love", compozitia lui George Popa. Directia 5, cu piesa "Cu nimeni nu te-as inlocui" a ocupat locul cinci. Maria Magdalena Danaila a obtinut pozitia a sasea, cu "Learn To Say Good Bye". Centrul Civic s-a clasat pe locul sapte, cu "Living For Today". Membrii juriului au oferit cu prea multa bunavointa locurile opt, noua si zece artistei necoapte June, artistului prea copt Mircea Romcescu si artistelor Pops, care canta impecabil, dar numai playback. Iar piesele clasate pe locurile 11 si 12, "Lonely in Heaven" (interpretata de Juke Box) si "Soarele meu" (interpretata de Mandinga), sunt foarte bune. Dar nu sa reprezinte Romania la Eurovision. Dintre melodiile alese de cei 13 specialisti, "Le, le" prin vocea Loredanei are cele mari sanse sa ne califice. Membrii juriului au fost: Horia Moculescu, Mihai Alexandru, Dan Teodorescu, Mugur Vrabete, Crina Mardare, Marcel Pavel, Mariana Soitu, Catalin Maruta, Alexandra Cepraga, Oltea Serban Parau, Valentin Hotea, Catalin Tuta Popescu si producatorul TVR al Eurovision-ului, Ioan Duma.

Festivalul International Eurovision are loc in Ucraina, pe 21 mai. Dar cum anul trecut Sanda Ladosi a obtinut doar locul 18, la aceasta editie Romania trebuie sa ajunga mai intai in semifinala, care va avea loc pe 19 mai.

×
Subiecte în articol: observator