x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Culmea absurdului: o mamă pierde 3.400 de lei din cauza unei ipotetice datorii de...5 lei!

Culmea absurdului: o mamă pierde 3.400 de lei din cauza unei ipotetice datorii de...5 lei!

de Mediafax    |    23 Feb 2012   •   15:50
Culmea absurdului: o mamă pierde 3.400 de lei din cauza unei ipotetice datorii de...5 lei!

O femeie din Arad a ramas fara indemnizatia de crestere a copilului pe luna februarie, in valoare de 3.400 de lei, pentru o presupusa datorie de 5,75 de lei catre Primarie, functionarii acestei institutii recunoscand ca a fost vorba despre o intarziere in procesarea unor date.

De profesie economist, Alina Marcea a primit acasa o instiintare ca plata a fost suspendata pentru ca ar avea o datorie catre municipalitate. Femeia le-a declarat jurnalistilor ca nu are nicio datorie, in conditiile in care a depus o cerere de compensare a unei sume achitate in avans ca taxa pentru autoturism.

Aradeanca spune ca a depus cererea la Directia Fiscala a Primariei Arad in termenul legal, dar procesarea a durat 45 de zile zile, astfel ca intre timp a intrat in baza de date a datornicilor, primind acasa o somatie de plata.

"Acum am primit si decizia de suspendare a indemnizatiei si mi s-a spus ca am de dat 5,75 de lei. Sunt nevoita sa merg sa platesc certificatul fiscal care costa mai mult de zece lei ca sa demonstrez ca nu am datorii", a spus Alina Marcea.

Purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici, a declarat ca "situatia este regretabila", dar ca "a existat o intarziere in solutionarea cererii pentru ca operatiunile de compensare au un timp mai indelungat, urmare unor proceduri legale care trebuie respectate".

Desi compensarea a fost facuta, iar aradeanca nu mai are datorii la impozite si taxe, ea ramasese in evidente ca datoare cu suma de 5,75 de lei pentru "cheltuieli de executare silita", derivate din trimiterea prin posta la domiciliu a somatiei de plata.

Femeia, care intre timp a fost asigurata de catre functionarii Primariei ca ii va fi stearsa aceasta datorie, isi va putea recupera indemnizatia pentru copil aferenta lunii februarie peste o luna, la urmatoarea plata si dupa ce va face dovada ca nu are datorii catre municipalitate.

×