x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a fost învins Iohannis de un cetăţean. Primăria Sibiu nu vrea să aplice legea decât forţată de instanţe

Cum a fost învins Iohannis de un cetăţean. Primăria Sibiu nu vrea să aplice legea decât forţată de instanţe

de Dan Constantin    |    09 Oct 2014   •   09:13
Cum a fost învins Iohannis de un cetăţean. Primăria Sibiu nu vrea să aplice legea decât forţată de instanţe

Avocatul Dragoş Tarsie este primul sibian care a obţinut în instanţă scutirea de impozit pe locuinţă. Primăria Sibiu a fost obligată să emita o hotărâre (nr. 167/2014) prin care scuteşte de la plata impozitului locuinţa din strada Goga, proprietatea avocatului. Tarsia a invocat prevederea din Codul Fiscal (art 268) care stabileşte reduceri sau scutiri de impozit la locuinţele reabilitate termic pe cheltuiala proprietarului. Facilitatea se aplică pe o perioadă de minim şapte ani.

Primăria Sibiu a refuzat cererea lui Dragoş Tarsia de a beneficia de această facilitate. Avocatul a câştigat în urma unui proces acest drept, Consiliul local adoptând o hotărâre în acest sens.

Proprietarul a efectuat expertizarea energetică a clădirii; pe baza acesteia a realizat proiectul de reabilitare termică şi lucrările recomandate. În final, clădirea a fost supusă unei noi expertizări, care a certificat trecerea într-o altă clasă energetică a imobilului. Pe baza acestora a câştigat procesul la fond şi în apel împotriva primăriei conduse de Klaus Werner Iohannis. Scutirea de impozit cumulează în perioada 2013 -2019 circa 10 000 lei.

Primaria Sibiu s-a grăbit să precizeze că nu va generaliza dreptul câştigat în instanţă de Dragoş Tarsie asupra tuturor contribuabililor care îşi reabilitează termic locuinţele. Primăria lui Iohannis trimite cetăţenii să-şi câştige drepturile oferite de lege în instanţă, deschizând calea a numeroase procese.  

×
Subiecte în articol: klaus iohannis primaria sibiu