x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum au atras un român şi un francez 2 mil. dolari în proiectul docTrackr

Cum au atras un român şi un francez 2 mil. dolari în proiectul docTrackr

23 Oct 2012   •   12:15
Cum au atras un român şi un francez 2 mil. dolari în proiectul docTrackr

Romanul Alex Negrea si Clement Cazalot, francez de origine, au lansat un proiect ce permite controlul online asupra propriilor documente, la inceputul lunii curente cei doi atragand o investitie de 2 mil. dolari. Proiectul a fost lansat cu investitie redusa, este inca in varianta beta si are sapte angajati. Wall-Street.ro a discutat cu Alex Negrea despre prioritatile sale, beneficiile proiectului dar si provocarile urmatoare.

docTrackr se adreseaza persoanelor si companiilor care doresc sa pastreze controlul asupra propriilor documente, indiferent cine are acces la ele – acestea pot fi distruse, actualizate si monitorizate de la distanta, in timp real. Compania a fost infiintata in ianuarie 2011 de catre Alex Negrea si Clement Cazalot, fosti angajati ai Gemalto, companie lider in domeniul securitatii digitale.

 Clement Cazalot, francez de origine, are un background dual (IT si business school). Primul sau proiect a fost o mica agentie web, dupa care a devenit Entrepreneur in Residence la Gemalto, fiind responsabil cu preluarea celor mai inovative idei din R&D si transformarea lor in business-uri viabile pentru companie.

Alex Negrea, roman de origine, detine o diploma de inginer al Facultatii de Automatica si Calculatoare si un Master de la Université de Lille 1, Franta. Dupa ce a petrecut un an in domeniul securitatii la INRIA, Lille (laborator de cercetare), a migrat catre laboratoarele R&D in industrie ale Gemalto unde a fost responsabil cu prototiparea si dezvoltarea unor idei inovatoare din interiorul companiei (este si co-autor la un brevet).

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: roman francez miliarde dolari