x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CUM COMENTEAZĂ ADRIAN NĂSTASE faptul că Băsescu a apelat la medicul Brădişteanu în cazul regelui Cioabă

CUM COMENTEAZĂ ADRIAN NĂSTASE faptul că Băsescu a apelat la medicul Brădişteanu în cazul regelui Cioabă

17 Aug 2013   •   21:17
CUM COMENTEAZĂ ADRIAN NĂSTASE faptul că Băsescu a apelat la medicul Brădişteanu în cazul regelui Cioabă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Adrian Năstase a comentat sâmbătă, într-un material postat pe blogul personal, gestul preşedintelui Băsescu - care l-a rugat pe medicul Şerban Brădişteanu să meargă în Turcia pentru a-l examina pe Florin Cioabă:

"Rugamintea lui Traian Basescu adresata doctorului Serban Bradisteanu de a-l asista, in Turcia, pe Cioaba si comentariul consilierului Iulian Chifu m-au determinat sa scriu aceste randuri. Faptul ca Basescu a apelat la unul din cei mai buni chirurgi de inima pentru a-l asista pe Cioaba, dincolo de unele ratiuni electorale, are un fundament uman. Mi se pare insa incredibil faptul de a apela acum la un medic, anchetat si trimis in judecata de catre un apropiat – Daniel Morar – pentru aistenta acordata unui alt pacient, e adevarat, adversar politic. Oare, in urma cu un an, atunci cand ma aflam la Spitalul Floreasca, l-o fi sunat Traian Basescu pe Serban Bradisteanu sa vada ce s-a intamplat cu fostul lui vecin? Nu am informatii in acest sens. Stiu doar ca a spus public ca era vorba de o prefacatorie iar fostul sau consilier, Monica Macovei, a cerut pedeapsa cu inchisoarea pentru Bradisteanupe motiv de “favorizare a infractorului”. S-o fi gandit, vreodata, Basescu la starea de spirit a medicului ce trebuie sa realizeze, zilnic, operatii complicate pe inima, stiind ca urmeaza sa mearga la DNA sau la instanta?"

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu l-a rugat să meargă în Turcia pentru a evalua starea de sănătate a lui Florin Cioabă şi a aprecia ce este mai bine de făcut pentru acesta.

Chirurgul Şerban Brădişteanu a fost trimis în judecată anul trecut pentru favorizarea lui Adrian Năstase. Anchetatorii l-au acuzat că şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist în chirurgie cardiovasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

×