x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum era omenirea acum câteva mii de ani

Cum era omenirea acum câteva mii de ani

de Carmen Anghel    |    25 Mar 2014   •   17:29
Cum era omenirea acum câteva mii de ani
Sursa foto: fotografii MNIR

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunţă organizarea celei de-a treia conferinţe publice din seria “Historia Viva”, având ca titlu “Tell-ul de la Borduşani-Popină. Modele de evoluţie în Balta Ialomiţei”. Evenimentul va avea loc joi, 27 martie 2014, cu începere de la ora 11:00, la sediul muzeului, corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazul.
“Tell-ul eneolitic cunoscut sub numele de Popina sau uneori Popina mare este unul din sit-urile de tip tell printre cele mai mari din ţara noastră. Cercetările arheologice pluridisciplinare, efectuate de un colectiv de specialişti din mai multe ţări timp de mai bine de 15 ani, a permis obţinerea unor rezultate deosebite care au în vedere nu numai sit-ul arheologic propriu-zis ci şi zona înconjurătoare, respectiv Balta Ialomiţei, unde acesta se află. Analiza şi, mai ales, corelarea tuturor datelor obţinute permit evidenţierea atât a unor specificităţi cât şi conturarea unor modele ale evoluţiei comunităţilor umane şi a mediului într-un interval de câteva milenii. Conferinţa “Tell-ul de la Borduşani-Popină. Modele de evoluţie în Balta Ialomiţei” îşi propune să prezinte sintetic, rezultatele cele mai importante ale acestui demers ştiinţific extrem de rar în ţara noastră.”, informează MNIR.
Coordonatorul conferinţei publice este dr. Nicolae Dragomir Popovici, cercetător ştiinţific în cadrul Secţiei de Arheologie Pre şi Protoistorică, Clasică şi Medievală, a MNIR. Mai multe informaţii pe www.mnir.ro.


×