x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum îţi schimbi permisul auto

Cum îţi schimbi permisul auto

16 Mai 2018   •   14:23
Cum îţi schimbi permisul auto

Putem cere un nou permis de conducere atunci când cel pe care-l avem deja a expirat, când numele nostru s-a schimbat, dacă am rămas fără el sau dacă s-a deteriorat. Cererea pentru eliberarea unui nou permis se depune personal la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, iar cei care vor un duplicat pot să depună documentele și prin posță ori e-mail.

Ce documente sunt necesare, pe lângă cererea aferentă:

- Actul de identitate al titularului din care rezultă că acesta are domiciliul sau reședința în România, în original și copie (numai copie, desigur, dacă se trimite prin poștă, în cazul în care se cere un duplicat); l Dovada plății contravalorii permisului de conducere (68 de lei);

- Permisul de conducere, atunci când acesta se află în posesia titularului;

- Documentul emis de o unitate medicală autorizată, din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere (dar numai pentru când se cere un nou permis pentru că actualul permis a expirat);

- Două fotografii ale titularului, color, în format 35 x 38,5 mm, de dată recentă, în cazul românilor din străinătate (care pot cere permisul nou mandatând pe cineva să facă asta în numele lor).

 

Când nu trebuie fişa medicală

Nu trebuie să aducă fișa medicală cei care vor un nou permis pentru că:

- permisul pe care-l aveau le-a fost furat,

- l-au pierdut sau s-a deteriorat;

- numele lor s-a schimbat între timp.

Noul permis va fi livrat titlularului la adresa din România indicată de el sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cerere. În cazul în care nu poate fi identificat la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica de la serviciul public comunitar în a cărui competență teritorială se află această adresă.

×
Subiecte în articol: permis auto permis de conducere