x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum poţi urmări online, în TIMP REAL, unde lucrează utilajele de deszăpezire din Capitală

Cum poţi urmări online, în TIMP REAL, unde lucrează utilajele de deszăpezire din Capitală

28 Ian 2014   •   08:45
Cum poţi urmări online, în TIMP REAL, unde lucrează utilajele de deszăpezire din Capitală

O aplicaţie de pe pagina de internet a Primăriei Sectorului 6 permite urmărirea în timp real a utilajelor de deszăpezire. Conform normativelor în vigoare, în prezent, utilajele de curăţare a străzilor lucrează cu prioritate în zonele de interes general, respectiv spitale, policlinici, pieţe, şcoli şi grădiniţe.

Aplicaţia care arată online, în timp real, unde sunt utilajele de deszăpezirea este disponibilă pe site-ul Primăriei Sectorului 6, la adresa  www.primarie6.ro/harta-deszapezire/. Aceasta a fost disponibilă şi anul trecut, în timpul sezonului de iarnă. 

"La finalul codului portocaliu, avem ca prioritate degajarea arterelor aferente liniilor RATB. Rugăm şoferii să nu pună în dificultate mijloacele de transport în comun, doarece trebuie să scoatem zăpada de pe carosabil, mai ales că prognoza meteo arată că ninsorile vor reveni de miercuri", a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, potrivit b365.ro. 

"În paralel, utilajele intră pe străzile secundare, aşa cum este prevăzut în planul de deszăpezire al Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (în Cartierul Drumul Taberei) şi URBAN S.A. Intervenţiile se desfăşoară potrivit unor trasee prestabilite, astfel încât consumul de motorină şi de material antiderapant să fie cel mai eficient", a explicat Mănescu. 

Administraţia locală atrage atenţia şi că, potrivit legii, agenţii economici trebuie să îşi cureţe trotuarele din faţa sediilor.

În perioada imediat următoare, inspectorii primăriei pot înceape să dea amenzi la 24 de ore de la oprirea căderilor de zăpadă. Reprezentanţii primăriei fac astfel apel la comercianţi să respecte legea, deoarece sub stratul de zăpadă este şi un strat de gheaţă. 

"În continuare, facem apel la membrii comunităţii să nu iasă în trafic cu maşinile nepregătite, întrucât circulaţia se face în condiţii de iarnă. Am dispus ca Poliţia Locală Sector 6 să asigure fluenţa traficului şi să supravegheze activităţile de deszăpezire", a mai spus primarul Sectorului 6.


×