x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum s-a infectat tânăra din Botoşani moartă de COVID-19

Cum s-a infectat tânăra din Botoşani moartă de COVID-19

29 Mar 2020   •   20:51
Cum s-a infectat tânăra din Botoşani moartă de COVID-19
Sursa foto: Lucian Alecu

Tânăra de 27 de ani care a murit duminică la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași era diabetică, făcea insulină de câteva ori pe zi, iar în urmă cu două săptămâni fusese la înmormântarea mamei, unde erau și frații ei veniți din străinătate.

Tânăra de 27 de ani din comuna botoșăneană Cândești a fost dusă la Spitalul din Dorohoi sâmbata trecută, după ce, potrivit unor surse ar fi făcut o comă diabetică.

Fata era diagnosticată cu diabet tip 1, iar sâmbâtă în 28 martie, i s-a făcut rău și a fost chemată ambulanța.

„Fata nu a fost plecată nicăieri. Ea a stat acasă, dar ea s-a născut cu diabet, făcea insulină de trei-patru ori pe zi. Mama ei a murit acum două săptămâni și au înmormântat-o. La înmormântare au venit frați de ai ei din Anglia, ei sunt vreo opt frați. Ea fost dusă întâi la Dorohoi, după la Botoșani și după de la Botoșani la Iași", a declarat pentru Mediafax, Constantin Ciornodolea, primarul comunei Cândești, județul Botoșani.

Potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică, în cursul zilei de duminică i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Iași. Starea ei s-a agravat și de la Dorohoi a fost transferată la Spitalul Județean din Botoșani, iar după confirmarea infecției cu COVID-19 a fost mutată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Fata de 27 de ani, din județul Botoșani, este cel mai tânăr român mort din cauza coronavirusului.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus diabet insulina