x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum să îţi ţii promisiunile de Anul Nou

Cum să îţi ţii promisiunile de Anul Nou

31 Dec 2016   •   15:12
Cum să îţi ţii promisiunile de Anul Nou
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Doar o persoană din 11 reuşeşte să păstreze promisiunile făcute de Anul Nou pentru măcar şase luni, aproape jumătate renunţând la ele chiar în primele două săptămâni, arată un studiu.

La studiu au participat 4.000 de adulţi. 55% dintre ei au spus că au mai făcut promisiuni şi în trecut, în timp ce 23% au spus că doar pentru 2013. 19% au mărturisit că ar renunţa în noul an la alcool. Printre alte promisiuni comune se numără reducerea cheltuielilor (34%), mai puţină ciocolată (21%) şi începerea exerciţiilor fizice (22%).

Potrivit studiului, motivul pentru care se renunţă la promisiuni este voinţa slabă.

Cum să îţi îndeplineşti promisiunile de Anul Nou:

1. Alege un singur lucru - se poate începe cu alegerea unui obicei care ar avea cel mai mare impact asupra vieţii tale dacă este schimbat. Concentrează-te pe acest obiectiv măcar o lună, după care pot fi adăugate şi alte schimbări.

2. Ia-o uşor - nu începe planificarea detaliat ci încet, încet. De exemplu, dacă ţi-ai promis că vei deveni vegetarian, acest lucru nu se va întâmpla dintr-odată. Mici rezultate pozitive ne pregătesc pentru îndeplinirea unor scopuri mai mari.

3. Concentrează-te pe lucrurile pozitive, decât pe cele negative.

4. Controlează ceea ce faci programându-ţi creierul ca pe un calculator - dacă vrei să slăbeşti şi ţi se face foame înaintea prânzului, mănâncă un măr, nu o ciocolată. Antrenarea voinţei astfel înseamnă mai multă energie pentru alte lucruri.

5. Cere ajutor - dacă îţi împărtăşeşti promisiunile, poţi câştiga o persoană care să te ajute să nu te abaţi de la îndeplinirea scopului.

×