x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum să speli cu agent fără agent sau Odă conducătorului iubit

Cum să speli cu agent fără agent sau Odă conducătorului iubit

de Luiza Moldovan    |    08 Oct 2014   •   14:46

Memento: Păi să speli cu apă caldă fără apă caldă e chiar foarte simplu şi mulţumim, pe această cale, tovarăşului Nicolae Ceauşescu pentru că ne-a făcut antrenamentul acum ani de zile, nu de ieri, de azi şi ni l-a făcut atât de bine, încât, iată, acum, practic, noi, asociaţiile de locatari rămase fără agent termic, nu avem nici o problemă să ne gestionăm jegul. Păi ce? Parcă pe vremea lu’ Ceaşcă aveam noi apă caldă la discreţie, când voia pălăria noastră? Cine dintre cititorii noştri, cu o vârstă sărită de 35 de ani, nu-şi aminteşte, cu mult drag, de serialele Dallas, de duminica seara, (după “Cântarea României”), atunci când tot blocul de locuinţe tropăia să-şi facă baie şi se ruga la Doamne-Doamne să mai ţină puţin episodul, că ţăranii de la 3 – 4 încă nu şi-au râcâit tot jegul şi, astfel, nespălaţilor de la etajele superioare le era teamă să nu rămână aşa (nespălaţi, adică!)? “Toate-s vechi şi 9 toate”, vorba Eminescului.
Sau de Paşti… Păi de Paşti aveam super-apă caldă, în chiar prima zi!!! Adică, să ne-nţelegem: la ora 10 dimineaţa (!!!!!) să ai apă fierbinte cu presiune!!! Deci da? Deci da! Şi uite cum făceam lături în Sfânta zi de Paşti sau în Sfânta zi de Crăciun, că tot aşa aveam! Cică erau atei comuniştii! Cum să fie atei dacă-ţi dădeau apă caldă numai de Paşti şi de Crăciun??? Probabil că voiau să marcheze şi ei, cumva, aceste sfinte sărbători şi, dacă n-aveau cum altfel, măcar să lase robinetele la liber. Ţţţţ! Şi acum, vă prezentăm…. (tobele, vă rog…)

…. soluţia post-decembristă de spălat cu apă caldă fără apă caldă: se ia cea mai mare cratiţă din dotare, se aşază corect sub jetul de apă rece din baie sau bucătărie, se umple până la refuz, se transportă, care cum poate, care cu furci, care cu topoare, care cu ce are, până la aragazul deja pornit cu flacără mare, se aşază cratiţa pe flacără, se adresează injurii respectuoase cu privire la toate alea pentru că sigur ai dat apă pe aragazul curat şi se aşteaptă până să încălzeşte apa. Apa trebuie să fie foarte fierbinte, deoarece o vei combina cu apă rece şi astfel vei obţine încă şi mai multă apă pentru jegul cotidian. Se va turna într-un lighean aşezat pe un scaun şi se vor spăla, de exemplu, vasele. De clătit, se vor clăti cu apă rece, având mereu grijă să înjuri de mamă, tată, frate, soră, tot ce are mai scump pe lume furnizorul de agent. Vei insista, mai ales, pe “să nu ţi se împlinească nici o dorinţă acum şi-n vecii vecilor, spăla-te-ai cu apă rece toată viaţa ta de acum înainte” sau, mai delicat, “să vă moară la intrare, de nenorociţi”.
Ce, credeaţi că zic de altceva?!? Ceauşescu să trăiască! Uite ce antrenament ne-a făcut!
 

×