x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum se circulă în România azi

Cum se circulă în România azi

de Mediafax    |    28 Ian 2012   •   10:41
Cum se circulă în România azi

Mai multe drumuri nationale sunt inchise sambata din cauza viscolului si precipitatiilor, circulatia rutiera fiind intrerupta si pe Autostrada A2, informeaza Mediafax. Soferii sunt sfatuiti de Politia Rutiera sa evite deplasarile, iar daca acestea sunt necesare, sa se informeze cu privire la prognoza meteorologica.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Ialomita, drumurile judetene blocate sunt DJ 213 intre localitatile Chirana si Luciu, DJ 306 A intre localitatile Reviga si Crunti si DJ 203 F intre localitatile Murgeanca si Scanteia.

"Inspectoratul de Politie al Judetului Ialomita informeaza ca traficul este in continuare blocat pe Autostrada A 2 intre kilometrii 136 si 159. Traficul a fost reluat, insa se circula ingreunat, in conditii de iarna, pe DN 2C intre localitatile Slobozia si Buzau. Drumurile judetene blocate sunt DJ 213 intre localitatile Chirana si Luciu, DJ 306 A intre localitatile Reviga si Crunti si DJ 203 F intre localitatile Murgeanca si Scanteia.(...). Recomandam conducatorilor auto ca inainte de a porni la drum sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna si sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze", se arata in comunicatul IPJ Ialomita.

Centrul Infotrafic informeaza ca, potrivit datelelor primite de la dispeceratele de politie pana la ora 8.00, circulatia rutiera este intrerupta din cauza zapezii si a viscolului, pe toate drumurile nationale din judetul Constanta, cu exceptia DN22C Murfatlar-Cernavoda si DN3 Murfatlar-Constanta.

Infotrafic al Politiei Romane precizeaza ca pe cele doua drumuri exista restrictie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

Pana la ora 8.00 erau inchise A2 Bucuresti - Constanta; DN22 Ramnicu Sarat - Braila (judetul Buzau); DN3 Lehliu Gara - Calarasi (judetul Calarasi); DN24D Barlad - Galati (judetul Galati); DN2CCostesti - Smeeni - Pogoanele - Padina (judetul Buzau); DN22F Nalbant - Horia (judetul Tulcea); DN22D Macin - Caugagia (judetul Tulcea); DN23B Maicanesti - Ciorasti - Codresti (judetul Vrancea); DN2N Bogza - Dumbraveni - Jitia (judetul Vrancea); DN23A Gologanu - Ciorasti (judetul Vrancea); DN2L Tisita - Panciu (judetul Vrancea);DN5A Hotarele - Mironesti - Varlaam (judetul Giurgiu) .

Pentru preintampinarea evenimentelor nedorite, conducatorii auto sunt sfatuiti sa evite deplasarile, iar daca acestea sunt necesare, sa se informeze cu privire la prognoza meteorologica si starea partii carosabile in zonele ce urmeaza a fi tranzitate, sa ruleze cu viteza redusa si adaptata particularitatilor de drum, sa foloseasca cu precadere frana de motor si sa nu bruscheze comenzile vehiculului, precizeaza sursa citata.

×
Subiecte în articol: drumuri blocate zapada