x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum se pregăteşte Bucureştiul de furtună? Evitaţi trecerea prin apropierea copacilor şi atingerea firelor căzute!

Cum se pregăteşte Bucureştiul de furtună? Evitaţi trecerea prin apropierea copacilor şi atingerea firelor căzute!

de Iulia Barbu    |    Mara Raducanu    |    25 Apr 2012   •   12:36
Cum se pregăteşte Bucureştiul de furtună? Evitaţi trecerea prin apropierea copacilor şi atingerea firelor căzute!

Codul galben de vijelie a alertat autoritatile locale. Primaria Capitalei se pregateste,de asemenea, de furtuna. Sorin Oprescu, edilul Bucurestiului, le-a cerut directorilor responsabili din Primaria Capitalei sa fie pregatiti,astfel incat sa poata lua toate masurile care se impun.

Astfel, echipele Apanova vor verifica zonele inundabile si eventualele acumulari de apa de pe carosabil, iar conducerea Administratiei Strazilor va dispune verificarea si remedierea semafoarelor defecte. Operatorii de salubrizare au obligatia de a indeparta, in cel mai scurt timp, toate deseurile duse de vant (crengi, bannere rupte, panouri prabusite etc), si, in colaborare cu Apanova, sa degajeze rigolele si gurile de scurgere astfel incat, in urma ploii, sa nu se produca inundatii. Primarul general a cerut, de asemenea, reprezentantilor Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti sa ia toate masurile necesare astfel incat copacii din parcurile bucurestene, afectati de furtuna, sa nu reprezinte un pericol, iar Luxten va verifica si remedia defectiunile provocate la reteaua de alimentare a iluminatului public. De asemenea, Enel va asigura solutionarea in cel mai scurt timp a avariilor survenite in reteaua de distributie, se arata in comunicatul PMB.

Anuntati la 112 orice situatie de urgenta!

Conform mesajului de atentionare meteorologica – COD GALBEN – primit de la Administratia Nationala de Meteorologie, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a recomanda cetatenilor sa aiba in vedere urmatoarele masuri preventive:

1. inchiderea tuturor ferestrelor de la locuinte si alte categorii de constructii, precum si indepartarea de acestea;
2. evitarea, pe cat posibil, a parasirii imobilelor;
3. daca totusi plecati de acasa, evitati trecerea prin apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi dislocate, precum si a imobilelor aflate in constructie;
4. aceste puncte vulnerabile vor fi evitate, pe cat posibil, si in cazul parcarii autovehiculelor;
5. neatingerea stalpilor sau a firelor cazute la pamant si ocolirea acumularilor de apa din zonele de risc cu pericol potential de electrocutare;
6. evitarea adapostirii sub copaci izolati.
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta face un apel cetatenilor sa anunte, in cel mai scurt timp posibil, la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, orice situatie de urgenta generata de fenomenele meteorologice.

×