x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum trebuie să ceară o femeie mărire de salariu? RĂSPUNSUL ŞOCANT dat de CEO-ul Microsoft (VIDEO)

Cum trebuie să ceară o femeie mărire de salariu? RĂSPUNSUL ŞOCANT dat de CEO-ul Microsoft (VIDEO)

14 Oct 2014   •   09:32
Cum trebuie să ceară o femeie mărire de salariu? RĂSPUNSUL ŞOCANT dat de CEO-ul Microsoft (VIDEO)

Gafă de proporţii a CEO-ului Microsoft. În cadrul unui eveniment organizat în onoarea lui Grace Hopper, unul dintre primii programatori din lume, Satya Nadella a declarat că femeile care muncesc în industria tehnologică nu ar trebui să ceară măriri de salariu, ci ar trebui  mai degrabă să aibă încredere în "sistem", scrie USA Today.

Întrebat cum ar trebui să ceară o mărire de salariu o femeie care e convinsă că merită asta, dar nu are curaj să ceară, şeful Microsoft a răspuns: "Nu e vorba despre o creştere de salariu, ci să ai încredere că sistemul îţi va da creşterile potrivite de-a lungul timpului". Satya Nadella a mai spus că nu e o "karma bună" să ceri o mărire de salariu.

Răspunsul directorului general al Microsoft a fost văzut de foarte mulţi ca fiind sexist şi misogin, stârnind o avalanşă de furie pe reţelele de socializare.

Ulterior, într-un e-mail adresat angajaţilor, Nadella a spus că a fost o declaraţie "complet greşită" şi că dacă ar putea oferi un sfat femeilor care consideră că merita o mărire de salariu ar fi "doar să ceară".

În februarie 2014, gigantul Microsoft l-a desemnat pe Satya Nadella în funcţia de director general, în timp ce cofondatorul companiei, Bill Gates, a renunţat la postul de preşedinte al consiliului de administraţie.

Satya Nadella, de 46 de ani, este al treilea director general din istoria de 39 de ani a Microsoft, după Bill Gates şi Steve Ballmer.

Născut la Hyderabad, India, în anul 1967, Satya Nadella a absolvit universitatea de electronică de la Mangalore şi are masterat în IT la Universitatea Wisconsin şi un MBA la Universitatea din Chicago.

Cariera sa la Microsoft a început în anul 1992, iar anterior a lucrat la Sun Microsystems.

×