x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cumnatul premierului, reţinut de DNA. Iulian Herţanu este acuzat de fraudă cu fonduri europene

Cumnatul premierului, reţinut de DNA. Iulian Herţanu este acuzat de fraudă cu fonduri europene

17 Feb 2015   •   09:15
Cumnatul premierului, reţinut de DNA. Iulian Herţanu este acuzat de fraudă cu fonduri europene
UPDATE 16:09 - Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost reţinut de procurorii DNA, anunţă televiziunile de ştiri. Herţanu este acuzat de procurori de fraudă cu fonduri europene.

UPDATE 11:55
- Cumnatul premierului Ponta, Iulian Herțanu, a fost adus cu mandat la DNA - Serviciul Teritorial Ploiești, pentru a fi audiat. Înaintea acestuia a fost adus fostul consilier județean Mihai Coman, anunţă Agerpres. Acesta a fost timp de mai mulți ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova și angajat ca și consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea rețelelor de apă și canalizare în mai multe localități ale județului.
...................................

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac percheziţii la firma Exfin SRL, care aparține mamei și surorii premierului Victor Ponta, relatează Antena3. Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, ar urma să fie ridicat şi dus la audieri la DNA — Serviciul Teritorial Ploiești.

Percheziţiile procurorilor au loc în în 14 locații, majoritatea situate în municipiile București și Ploiești, la sedii de societăți comerciale ori domicilii ale unor persoane.

"Procurorii DNA Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. În cursul zilei de 17 februarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 14 locații, majoritatea situate în municipiile București și Ploiești, acestea fiind sedii de societăți comerciale ori domicilii ale unor persoane", se arată într-un comunicat al DNA.


×