x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CURS si CSOP - incurca Alianta

CURS si CSOP - incurca Alianta

09 Feb 2005   •   00:00

In loc sa elucideze problema candidatului Aliantei PNL-PD pentru Primaria Capitalei, rezultatele celor doua sondaje de opinie comandate de aliati au incurcat mai tare lucrurile.

Pe sondajul CURS, comandat de PNL, diferenta dintre candidatul PNL si cel al PD este de mai putin de un procent, situandu-se in marja de eroare: Ludovic Orban are 50,1%, iar Adriean Videanu 49,9%, sustin surse din Alianta. In schimb, pe sondajul CSOP, comandat de PD, Videanu conduce cu circa 6 procente. Singura concordanta intre cele doua sondaje ar fi victoria Aliantei in fata PSD din primul tur, atentie insa, in absenta unui candidat anuntat din partea PSD. In cele doua sondaje au fost introdusi Sorin Oprescu si Victor Ponta din partea PSD, Mitica Dragomir (PRM), precum si Ralu Filip (independent). Concordanta se opreste aici, intrucat, in privinta procentelor celor doi, si aici sunt diferente. CURS spune ca Orban ar invinge la mai multe puncte decat Videanu si pe Oprescu, si pe Ponta. CSOP arata ca Videanu ar avea mai multe sanse in fata PSD, in competitie cu el Oprescu luand 16%, in timp ce cu Orban ar creste la 18%, iar Ponta ar obtine 11% cu Videanu, respectiv 13% cu Orban.

CONTROL. In aceasta situatie PNL si PD au decis sa puna cele doua case sa se verifice intre ele, fiecare luand la intrebari cei 1.500 de intervievati ai celeilalte case, pentru a observa eventuale inadvertente. Videanu si Orban si-au comandat sondaje paralele, pentru a le verifica pe cele oficiale. Potrivit unui sondaj IREcsON, comandat de Orban, 25,8% dintre intervievati spun ca acesta ar trebui sa-l inlocuiasca pe Traian Basescu, in timp ce doar 12,1% spun ca succesorul ar trebui sa fie Videanu. 11,02% s-au pronuntat in favoarea lui Sorin Oprescu. (O. Stancu, M. Iordache)

×
Subiecte în articol: observator videanu