x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cursele low-cost de pe Băneasa, mutate pe Otopeni. Operatorii de zbor se pregătesc să crească preţurile

Cursele low-cost de pe Băneasa, mutate pe Otopeni. Operatorii de zbor se pregătesc să crească preţurile

22 Ian 2012   •   07:50
Cursele low-cost de pe Băneasa, mutate pe Otopeni. Operatorii de zbor se pregătesc să crească preţurile

Incepand cu 25 martie, cursele low-cost de pe aeroportul Baneasa vor fi mutate pe Otopeni. Operatorii de zbor low-cost sunt nevoiti sa-si transfere cursele in urma deciziei de transformare a aeroportului Aurel Vlaicu intr-unul de lux. Companiile aeriene anunta insa ca acest transfer atrage automat si o crestere a pretului la bilete.

Conform noilor tarife de operare care vor intra in vigoare in martie, companiile aeriene care vor ramane in Baneasa vor plati 270 de euro in plus pentru o aerovana cu 150 de locuri pentru pasageri.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu sustine ca pasagerii vor simti diferenta pentru ca vor plati patru euro in plus, la bilet. "Costul suplimentar este de doar 4 euro pentru un bilet si spun asta ca sa previn o noua runda de plangeri multiple ale operatorilor privati doar pentru a justifica o crestere de preturi", a declarat Boagiu, aflata intr-o vizita pe Aeroportul Bucuresti-Otopeni.

Directorul executiv al companiei Wizz Air, Jozsef Varadi, afirma ca mutarea zborurilor low cost de pe Aeroportul Baneasa pe cel din Otopeni este "cel mai rau lucru care se putea intampla aviatiei", pentru ca forteaza companiile sa scumpeasca biletele sau sa iasa de pe piata.

In prezent, pe Aeroportul din Baneasa opereaza mai multe companii low-cost, printre care compania romaneasca Blue Air, ungurii de la Wizz Air, German Wings, divizie a Lufthansa, si austriecii de la FlyNiki.

In acest moment, de pe Aeroportul din Baneasa sunt operate curse catre 10 destinatii interne (Arad, Bacau, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara). De asemenea, de pe Baneasa pleaca aeronave catre 18 tari straine, printre care se numara Ungaria, Spania, Muntenegru, Portugalia, Egipt, Cipru si Belgia.

Cele mai multe curse sunt catre aeroporturile din Italia (Bari, Bergamo, Bologna, Catania, Cuneo, Firenze, Forli, Genoa, Napoli, Pescara, Pisa, Rimini,Roma, Trevizo, Venetia si Verona).

Investitiile realizate pentru noul terminal au fost evaluate la 60 de milioane de euro, iar reprezentantii ministerului spun ca investitia se va recupera in zece ani. Extinderea terminalului de plecari internationale si Schengen, de la Aeroportul Otopeni se ridica la 62 milioane de euro si va fi finalizata in luna iulie, anul acesta.

Lucrarile privind extinderea terminalului de plecari internationale si Schengen fac parte din faza a treia a proiectului de dezvoltare a aeroportului Otopeni. Prin intermediul acestei extinderi, capacitatea de trafic se va dubla, pe Otopeni, declara ministrul Transporturilor, in timpul unei vizite pe santier.

×