x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cursuri gratuite pentru voluntari în Sectorul 6

Cursuri gratuite pentru voluntari în Sectorul 6

de Irina Munteanu    |    22 Ian 2013   •   19:40

“Şcoala de Voluntari” se deschide între 25 februarie şi 28 aprilie 2013, anunţă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti. Acesta este un proiect de educaţie non-formală, unde voluntarii pot învăţa despre ce înseamnă spirit civic şi îşi pot folosi ideile şi energia în folosul comunităţii. “Şcoala” este structurată în opt module cu următoarele teme: ,,Comunic, deci exist!”, ,,Banii pot lucra pentru tine”, ,,Management de proiect”, ,,Hai să ne jucăm!”- curs de animaţie socio-educativă, ,,Atenţie, vorbesc!”- curs de deprindere a discursului public, ,,Eu conduc, tu conduci...Suntem o echipă!”- curs de leadership, ,,Cine sunt şi ce vreau să fac?”- despre rolul voluntarului în comunitate, şi un curs de prim ajutor.

Cursurile, care sunt în totalitate gratuite, se vor desfăşura la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală “Palatul Copiilor”. Formatorii sunt voluntari cu experienţă bogată în instruirea adulţilor. La finele a minimum trei module de curs, voluntarii vor primi o diplomă de participare şi vor avea ocazia să se implice în proiectele derulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.
Cei interesaţi îşi pot exprima, în scris, dorinţa de a participa la “Şcoala de Voluntari” completând fişa de înscriere aflată pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  la www.asistentasociala6.ro sau direct la scoaladevoluntari@yahoo.com.

Proiectul se adresează tuturor cetăţenior cu simţ civic care doresc să-şi ajute semenii, cât şi angajaţilor D.G.A.S.P.C. Sector 6 care vor să acumuleze mai multă experienţă în domeniul asistenţei sociale.

×