x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cursuri pentru poliţiştii la început de carieră

Cursuri pentru poliţiştii la început de carieră

de Diana Scarlat    |    13 Sep 2017   •   22:18
Cursuri pentru poliţiştii la început de carieră

Direcţia Generală Anticorupţie suplineşte o parte din pregătirea tinerilor angajaţi ai Ministerului de Interne, prin cursurile pe care le organizează, în cadrul proiectului “Etică Organizațională și Integritate în MAI”. În aceste zile participă la cursurile DGA 21 de angajaţi din Poliţie, Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie din judeţul Cluj, toţi fiind în primii doi ani de activitate.

 

“Aceste întâlniri cu specialiştii din poliţie şi din mass-media îi ajută să se integreze mai bine şi mai repede. De anul viitor dorim să facem acest proiect regional, astfel încât să fie prezentaţi şi şefii din teritoriu. Este un proiect ambiţios şi în fiecare an adăugăm câte ceva în plus. Trainerii cu statut de vedetă pentru ediţia actuală, de la Cluj, sunt colonelul (r) Dan Antonescu, comisar-şef Florin Şinca şi jurnalistul Mircea Toma. Următoarele oraşe în care vom face aceste cursuri, până la finalul anului, sunt Baia Mare, Oradea, Braşov, Buzău şi Iaşi, iar două dintre cursuri vor fi organizate pentru manageri, la Braşov şi la Buzău. La acestea va fi prezent şi Raed Arafat”, explică managerul proiectului, comisar-şef Dan Moldoveanu.

 

Proiectul este conceput ca o predare de ştafetă între generaţii, o serie de workshopuri din care tinerii poliţişti pot să se orienteze în carieră. “Tot cursul este o împărtăşire de experienţă. Se dau exemple foarte clare şi concrete din experienţele personale sau ale celor mai buni. Se spune că înţelepţii învaţă din exemplele altora şi sperăm că vom avea cât mai mulţi înţelepţi. Suntem, în prezent, la cea de-a noua serie de formare, din cele 14 organizate pentru tinerii angajaţi ai MAI”, mai spune Dan Moldoveanu. În contextul actual, al nevoii de peste 20.000 de poliţişti, dar şi al reducerii stagiilor de pregătire la şcolile de poliţie la un an, pentru integrarea cât mai rapidă, astfel de workshopuri sunt benefice pentru viitorii poliţişti şi jandarmi şi pentru cei aflaţi în primii ani de carieră. Dacă poliţiştii cu multă experienţă le împărtăşesc tinerilor câte ceva din experienţa lor, reprezentanţii mass-media le oferă o perspectivă din exterior şi din comunicarea cu presa.

×