x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cutremur PUTERNIC în Grecia. Seismul a fost resimţit şi în Albania şi sudul Italiei. Mii de oameni au fost evacuați. „Vă rugăm să faceți ceva! Suntem blocați ”

Cutremur PUTERNIC în Grecia. Seismul a fost resimţit şi în Albania şi sudul Italiei. Mii de oameni au fost evacuați. „Vă rugăm să faceți ceva! Suntem blocați ”

26 Oct 2018   •   08:17
Cutremur PUTERNIC în Grecia. Seismul a fost resimţit şi în Albania şi sudul Italiei. Mii de oameni au fost evacuați. „Vă rugăm să faceți ceva! Suntem blocați ”

Un cutremur puternic, de 6.8 grade pe scara Richter, a lovit Grecia în urmă cu câteva ore. Seismul, care s-a produs la numai 10 kilometri adâncime, la 34 de kilometri sud-vest de insula Zante din Marea Ionică.

Potrivit EMSC, cutremurul a avut loc la ora locală 1:54 şi a fost urmat de mai multe replici puternice, fiind resimţit în Italia şi Grecia.

Epicentrul seismului a fost în Marea Ionică, la 33 de kilometri de satul Lithakiá, la 42 de kilometri de oraşul Zakynthos, la 80 de kilometri de Pýrgos şi la 131 kilometri de Pátra, cel mai mare oraş din regiunea Peloponez.

Mii de oameni din Insula Zante au preferat să petreacă noaptea pe străzi de teama replicilor. 

"Vă rugăm să faceți ceva! Suntem blocați în Zante după un cutremur puternic și toată lumea este afară, în pături. Sunt copii mici. Vă rugăm să faceți ceva, suntem speriaţi şi e frig", a scris pe Twitter britanicul Tracey Archer, de 27 de ani.

Autorităţile elene susţin că nu există victime, însă pagubele materiale provocate sunt semnificative.

Reţeaua electrică a fost parţial afectată, mai multe clădiri avariate, iar drumurile au fost distruse de alunecări de teren.  

Seismul a fost resimţit puternic în sud-vestul Greciei, dar şi în Albania şi sudul Italiei.

×
Subiecte în articol: cutremur