x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dacă va ninge va fi HAOS. Jumătate din teritoriul României va rămâne îngropat în troiene de zăpadă

Dacă va ninge va fi HAOS. Jumătate din teritoriul României va rămâne îngropat în troiene de zăpadă

12 Noi 2013   •   08:30
Dacă va ninge va fi HAOS. Jumătate din teritoriul României va rămâne îngropat în troiene de zăpadă

Ar putea ninge în orice moment iar autorităţile să fie luate din nou prin surprindere. Deşi ne apropiem de mijlocul lunii noimebrie, se pare că firmele nu s-au mai îngrămădit la licitaţiile de deszăpezire. Aşa se face că pentru jumătate din teritoriul României nu există contracte de deszapezire.

Potrivit antena3.ro, în judeţele Bacău, Vrancea şi Timiş nicio companie nu şi-a asumat deszăpezirea drumurilor. Asta înseamnă că primăriile ar trebui să se descurce cu forţe proprii dacă vine ninsoarea. Mai grav este că vorbim despre regiuni în care zăpezile lovesc în fiecare an cu putere şi drumurile rămân blocate chiar şi cu intervenţia utilajelor.

La finalul săptămânii trecute, ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Şova, anunţa că s-au încheiat contracte doar pentru jumătate din teritoriul ţării noastre. Motivul? Firmele nu s-au mai înghesuit la licitaţii dupa ce au fost impuse cerinte mai drastice.

Asa ca celelalte lucrări vor fi stabilite prin negociere directă, cu firmele care au câştigat deja contracte. Tot procesul ar trebui finalizat până în 15 noiembrie.

Partea bună, spun autorităţile, este că anul acesta au reuşit să reducă bugetul cu aproximativ 20% faţă de anul trecut.

×
Subiecte în articol: dezapezire zăpadă troiene ninsoare