x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daily Mail: România, 22 de milioane de avorturi în 50 de ani!

Daily Mail: România, 22 de milioane de avorturi în 50 de ani!

23 Feb 2011   •   08:43
Daily Mail: România, 22 de milioane de avorturi în 50 de ani!
153293-untitled.jpgJurnaliştii de la "Daily Mail" prezintă o statistică şocantă, legată de numarul de avorturi înregistrate în România în perioada1958 - 2008. Cotidianul britanic citează surse din Ministerul Sănătăţii potrivit cărora în cincizeci de ani în România au fost înregistrate 22 de milioane de avorturi.

Dacă cifra prezentată de Daily Mail este reală, în perioada la care se face raportarea, în România, în medie, o femeie a făcut trei avorturi, în timp ce în celelalte ţări europene, media este de cel mult un avort.

Citeşte şi Avortul, o provocare la adresa regimului

Sursele citate de cotidianul britanic susţin că cifra ar putea fi şi mai mare decât cea oficială, deoarece în timpul regimului ceauşist foarte multe femei au apelat la clinici ilegale sau au folosit metode "de casă" pentru a opri sarcina.

Citeşte şi Decretul antiavort – anchete şi închisori

Raluca Ionescu, care a suferit 32 de întreruperi de sarcină, a acceptat să vorbeasca despre această experienţă pentru Daily Mail.

"Nu m-am gândit niciodată la ei ca la nişte copii. Mă gândeam că reprezintă ceva de care trebuie să scap cât mai repede. Am rămas prima dată însărcinată când aveam 13 ani. Mama a fost cea care m-a dus la o clinică, apoi am început să mă duc singura", a declarat Raluca.

Daily Mail încheie articolul prin a spune că astăzi, după 21 de ani de la Revoluţie, România este scufundată în datorii. Deşi s-a alăturat Uniunii Europene în 2007, România are probleme serioase, este afectată de corupţie, în plină recesiune şi paralizată de luptele politice interne.

×
Subiecte în articol: ceausescu avorturi