x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daily Mail: “Ţăndărei, Beverly Hills-ul României”.

Daily Mail: “Ţăndărei, Beverly Hills-ul României”.

21 Mai 2011   •   10:20
Daily Mail: “Ţăndărei, Beverly Hills-ul României”.

Arestarea in Marea Britanie a noua tigani romani pentru fraudarea sistemului de asigurari cu 800.000 de lire sterline pare a fi o simpla picatura in ocean. La doar cateva zile, cotidianul Daily Mail prezinta un reportaj care descrie modalitatea in care tiganii care au impanzit Regatul Unit vaduvesc bugetul de asigurari britanic pentru a-l translata catre transformarea unui orasel numit Tandarei in Beverly Hills-ul Romaniei.

La un colt de strada din Bradford, Contesa Calinescu, o tiganca in varsta de 32 de ani vinde, contra a doua lire sterline, o revista, The Big Issue, o publicatie care, potrivit legislatiei britanice, nu poate fi comercializata decat de persoanele fara ocupatie.

Dincolo de banii obtinuti in urma vanzarii catorva exemplare zilnic, acest job ii deschide tigancii cu opt copii fereastra prin care beneficiaza de toate indemnizatiile sociale asigurate de statul britanic. Statutul de “vanzator independent' ii ofera Contesei scutirea de chirie si taxe a proprietatii pe care o ocupa in Manchester alaturi de cei opt puradei, dar si o indemnizatie de 500 de lire sterline lunar pentru cresterea acestora.

Banii astfel obtinuti, perfect legal, se intorc in Tandarei, “un orasel teoretic prafuit, la ceva mai mult de 100 de kilometri de capitala tarii, caruia masinile de lux si constructiile impunatoare la orice pas ii ofera stralucirea unui adevarat Beverly Hills al Romaniei', potrivit reporterului Daily Mail aflat in misiune in mijlocul Baraganului.

×
Subiecte în articol: ţigani marea adunare scutiri taxe