x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dăm startul celei mai mari competiții internaționale de dezbateri din România!

Dăm startul celei mai mari competiții internaționale de dezbateri din România!

02 Aug 2013   •   14:07
Dăm startul celei mai mari competiții internaționale de dezbateri din România!

Cea mai mare competiție internațională de dezbateri academice pentru elevi se reîntoarce în România pentru a doua ediție! La fel ca și anul trecut, ARGO Open International Debating Tournament va avea loc în Ploiești, România, în perioada 8-11 august.

După succesul de anul trecut, participările internaționale s-au înmulțit, astfel încât la a doua ediție ne bucurăm de vizitatori din  Slovenia, Cehia, Bosnia, Kosovo, SUA, Africa de Sud, Slovacia, Ucraina, Gambia, Turcia, Tunisia , dar și din România. Turneul de dezbateri va număra aproximativ 160 de participanți și va fi prezidat de Tom McLennan din Africa de Sud, alături de Branislav Fecko din Slovacia și Nae Șovăială din România. Limba oficială a competiției este engleza.

Stilul dezbaterilor este comun turneelor internaționale de dezbateri academice pentru elevi – World Schools -, iar moțiunile pregătite sunt:
Acest Parlament le-ar acorda jurnaliștilor de război aceeași protecție juridică precum medicilor Crucii Roșii.
Acest Parlament ar declara ilegală negarea crimelor comunismului.
Acest Parlament nu ar pune în practică planuri de salvare pentru paradisurile fiscale, înainte de a obliga deținătorii de conturi din cadrul acestora să plătească o parte din datorii.
Moțiunea care urmează să fie dezbătută în finală este:
Acest Parlament consideră că, pentru a întreprinde pe un anumit teritoriu cercetări științifice care pot prezenta pericole internaționale, este nevoie de aprobare la nivel global.
Deschiderea și finala evenimentului vor avea loc în incinta Teatrului Toma Caragiu, din Ploiești, iar rundele se vor desfășura în incinta Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești. Toate meciurile disputate în cadrul concursului sunt deschise publicului, conform programului afișat pe site: Echipele fruntașe vor primi pe lângă medalii și cupe și un workshop despre televiziune din partea Intact Media Academy.

Ne bucurăm că putem continua tradiția lansată anul trecut, odată cu prima ediție ARGO Open și suntem mândri să fim gazdele unui eveniment care plasează România în calendarul competițional internațional! Sperăm ca oaspeții noștri să plece cu amintiri frumoase și, mai ales, să reconfirmăm poziția țării noastre în domeniul debate-ului, a declarat Șerban Pitic, președintele Asociației Române pentru Gândire și Oratorie (ARGO).

Competiția are loc cu sprijinul Primăriei Ploiești și al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Partenerii turneului sunt Debating Europe, Heart of Europe, ARDOR Muntenia, Colegiul Național Mihai Viteazul Ploiești, Colegiul Tehnic Toma Socolescu, British Council, Universitatea din București, PRIME România, Intact Media Academy, Cabinetul de avocatura Volosevici & Plăcintă, Fax Media Consulting, Coilprofil, Porkholt Labs. Evenimentul este recomandat de INTACT Media Group.

Puteți afla mai multe detalii despre turneu și de pe site-ul: www.open.argodebate.ro.

×