x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Adamescu, patronul României Libere, ţinea ziarul din picioarele fotbaliştilor

Dan Adamescu, patronul României Libere, ţinea ziarul din picioarele fotbaliştilor

de Dan Constantin    |    16 Aug 2014   •   11:29
Dan Adamescu, patronul României Libere, ţinea ziarul din picioarele fotbaliştilor

Ies la iveală manevrele financiare murdare folosite de  Adamescu Dan, mogulul care are pe conştiinţă şi sinuciderea avocatului care îi apăra interesele. Raportul anual al societăţii de asigurare Astra arată că o sursă de finanţare oneroasă era căpuşarea firmelor la care Adamescu Dan ajungea acţionar majoritar. În 2012-2013 clubul de fotbal Oţelul Galati, tocmai cumpărat de Adamescu, a vărsat poliţe de asigurare către Astra în valoare de 5,3 milioane euro. Suma este enormă şi constituie o fraudă evidentă comparând cu primele de asigurare mai mici plătite de TAROM pentru 24 de avioane tot companiei Astra. Culmea cinismului, în timp ce clubul era căpuşat de proprietar , fotbaliştii accidentaţi au fost nevoiti să-şi plătească tratamentele şi spitalizarea după accidentări în timpul competiţiei din propriile venituri. Adamescu Dan, arestat în prezent, deţine, Astra Asigurări prin companiile TNG-The Nova Group- si Epsilon Estate Provider controlate de el.

 
Adamescu a cumpărat clubul Oţelul Galaţi după ce acesta primise sume consistente, de circa 10 milioane de euro, de la UEFA pentru participarea la Champions League. Marius Stan, fost preşedinte al clubului l-a acuzat pe Adamescu de devalizarea FC Otelul Galaţi, care avea în conturi 7,3 milioane euro in momentul achiziţiei. La scurt timp dupa cumpărarea clubului  Adamescu a cerut însă insolvenţa. Asta după ce  banii fuseseră transferaţi la Astra Asigurari şi  în  alte companii din holding. Circa 20 de milioane de euro au fost sifonaţi spre ziarul România Liberă, o tribună de propagandă băsistă înfocată ţinuta în viaţă pe banii  fotbaliştilor ţepuiţi şi ai milioanelor de asiguraţi la Astra .
 
Adamescu Dan  a fost arestat pentru manevre frauduloase şi corupţie în procedurile de insolvenţă ale unor companii din holding. Avocatul lui Adamescu s-a sinucis cu puţin timp înainte de arestarea lui Adamescu.În anchetă procurorii au decis şi interogarea fiului lui Adamescu, în acte proprietar al ziarului România Liberă, dispărut în străinătate.

Procuratura este foarte discretă cu mersul anchetei în privinţa familiei Adamescu pentru lămurirea circuitelor financiare dubioase din reţeaua de firme deţinute. Dreptul de administrare al companiei Astra Asigurari a fost suspendat pentru acţionari, compania fiind supusă din luna februarie 2014 procedurii de administrare specială.

Adamescu  Dan fost numit în materiale de presă finanţatorul lui Băsescu Traian.Cert este că Băsescu a intervenit în ancheta declanşată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin declaraţii publice repetate menite să-l ajute pe Adamescu şi să-i scoata din conducerea ASF pe cei care au decis controlul de fond la Astra Asigurari. Astfel, Radu Ruşanu, fost preşedinte al ASF a fost şi el arestat impreuna cu Ilie Carabulea, proprietar al Carpatica Asigurări, concurent al Astra Asigurări.
 
Scandalul politico financiar de la Astra este departe de a se fi încheiat, noi dezvăluiri fiind aşteptate iîn timpul proceselor judecătorilor mituiţi de Adamescu, şi ale procedurilor judiciare din dosarul ASF.
 

 

×