x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu, audiat în dosarul în care este acuzat de şantaj

Dan Diaconescu, audiat în dosarul în care este acuzat de şantaj

20 Feb 2012   •   07:25
Dan Diaconescu, audiat în dosarul în care este acuzat de şantaj

Presedintele Partidului Poporului va fi audiat, astazi, de judecatori in dosarul in care este acuzat de santaj. Patronul postului de televiziune OTV, Doru Parv, realizator la OTV, si jurnalistul Mitrus Ghezea au fost trimisi in judecata in 2010, fiind acuzati ca l-au santajat pe primarul comunei Zarand din Arad, Ion Mot, dar si pe omul de afaceri Paul Tardea.

Procurorii sustin ca Dan Diaconescu si ceilalti implicati in dosar l-au amenintat pe primar ca vor face publice dovezi ca acesta ar fi corupt si ca ar fi facut tranzactii ilicite cu terenuri agricole.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale fata de Dan Diaconescu - datata 18 iunie - se arata ca "amenintarea consta in darea in vileag a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana vatamata, cum ar fi alegatia ca ar detine o avere importanta, nejustificata, precum si ca ar efectua tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind astfel cetatenii comunei Zarand".

Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, declara, in iunie 2010, ca singura proba pe care procurorii o au impotriva patronului de televiziune ar fi o inregistrare a emisiunii din 21/22 iunie 2009, cand, pe postul OTV, Dan Diaconescu anunta prezentarea "unor imagini incendiare" referitoare la primarul din Zarand, Ion Mot.

Fenechiu a spus ca anchetatorii nu au alte probe directe la adresa lui Diaconescu, el explicand ca denuntul facut de primar s-a indreptat doar impotriva lui Doru Parv, acesta din urma nefacand declaratii potrivnice lui Dan Diaconescu in fata procurorilor.

×