x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Radu Ruşanu: Diaconescu a jucat la cacealma. Nu va fi proprietar la Oltchim. Ministerul Finantelor şi sindicatele au greşit!

Dan Radu Ruşanu: Diaconescu a jucat la cacealma. Nu va fi proprietar la Oltchim. Ministerul Finantelor şi sindicatele au greşit!

24 Sep 2012   •   09:25
Dan Radu Ruşanu: Diaconescu a jucat la cacealma. Nu va fi proprietar la Oltchim. Ministerul Finantelor şi sindicatele au greşit!

Vicepresedintele PNL, Dan Radu Rusanu sustine ca Dan Diaconescu a jucat la cacealma si a pierdut. Mai mult, Rusanu crede ca patronul OTV nu va fi proprietar la Oltchim si ca, probabil Diaconescu nu a crezut ca va castiga licitatia.

"Nu cred ca domnul Dan Diaconescu va fi proprietar la Oltchim pana la urma si nu cred ca va putea sa-si asume aceasta responsabilitate", a declarat vicepresedintele PNL, la RFI.

Rusanu afirma ca "privatizarea Oltchimului nu poate fi realizata decat cu un investitor foarte puternic, care sa-si permita sa achizitioneze si rafinaria de la Pitesti si Arpechimul, pentru ca altfel materiile prime nu pot sa ajunga la Oltchim".

"Aici au fost anumite greseli. O greseala este poate a Guvernului, prin Ministerul de Finante si alta greseala este a sindicatelor. Greseala Guvernului prin Ministerul de Finante este ca nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane, ca Oltchimul sa mai functioneze inca cinci-sase luni de zile, timp in care se putea asigura un investitor puternic. Asta e prima greseala, mare greseala! A doua greseala este a sindicatelor si a oamenilor de acolo, care in clipa in care au trecut la proteste sindicale, orice investitor serios se sperie de acest lucru si fuge", a spus Rusanu.

"Aceste doua greseli coroborate au facut ca singurele oferte sa fie PCC, care au de gand, evident, s-o desfiinteze sau s-o inchida, s-o conserve sau in cel mai rau caz s-o taie, pentru a-si proteja investitia din Polonia, care este similara cu aceasta si ar ramane singurul actor pe piata. Al doilea este domnul Vuza, care nu stiu cata forta financiara are ca sa poata sa asigure finantarea acestui colos. A treia este domnul Dan Diaconescu, care este si castigatorul fara voia dansului, cred ca nu-si dorea foarte mult sa castige. Si atunci din cei trei asa-zisi licitatori, nici unul nu este viabil", considera liderul liberal.

"As ura succes, daca se poate spune asa, celor de la Oltchim si domnului Dan Diaconescu, desi eu personal nu cred ca va reusi vreodata sa finanteze combinatul Oltchim!", a conchis vicepresedintele PNL.

×