x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şova: Anul acesta s-a acţionat la deszăpezire de trei ori mai repede decât în toţi ceilalţi ani, pe Cod portocaliu

Şova: Anul acesta s-a acţionat la deszăpezire de trei ori mai repede decât în toţi ceilalţi ani, pe Cod portocaliu

05 Feb 2014   •   23:21
Şova: Anul acesta s-a acţionat la deszăpezire de trei ori mai repede decât în toţi ceilalţi ani, pe Cod portocaliu
Sursa foto: Şova: Anul acesta s-a acţionat la deszăpezire de trei ori mai repede decât în toţi ceilalţi ani, pe Cod portocaliu

Anul acesta s-a acţionat la deszăpezire de trei ori mai repede faţă de ceilalţi ani, a declarat miercuri seară, la România TV, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova

'Acum s-a acţionat de trei ori mai repede decât în toţi ceilalţi ani, pe Cod portocaliu', a spus Şova, subliniind că 'a redus din start' cu 35 la sută costurile de deszăpezire.

De asemenea, ministrul a afirmat că în iarna 2012/2013 acţiunea de deszăpezire la nivel naţional a costat 27 de milioane de euro, faţă de 45 de milioane în 2011/2012, a declarat, miercuri seară, la postul RTV, ministrul pentru mari proiecte, Dan Şova.

'Anul trecut, sumele totale pe deszăpezire, pe patru luni de iarnă, totalul plătit la nivel naţional firmelor de deszăpezire, a fost de 27 milioane de euro. În iarna 2012/2013, preţul mediu de deszăpezire a fost de 390 de euro pe kilometru. În 2011/2012, deszăpezirea a costat 45 de milioane de euro', a explicat Şova.

El a precizat, pe de altă parte, că în ianuarie 2014 nu au fost încheiate contracte de deszăpezire, ci doar pentru închirierea de utilaje.

'În ianuarie s-au încheiat numai contracte de închiriere de utilaje. Din cauza Codurilor portocalii şi roşii, CNADNR a trebuit să închirieze nişte utilaje de la firme private, în valoare de 70.000 de euro', a explicat Dan Şova.

×
Subiecte în articol: dan sova actiune deszapezire cod portocaliu