x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rezervele de gaze ale României se termină în 10-15 ani, nu suntem în măsură să exportăm, spune Dan Șova

Rezervele de gaze ale României se termină în 10-15 ani, nu suntem în măsură să exportăm, spune Dan Șova

16 Mar 2013   •   23:25
Rezervele de gaze ale României se termină în 10-15 ani, nu suntem în măsură să exportăm, spune Dan Șova

Rezervele naţionale de gaze sunt în pericol să se termine în următorii 15 ani, astfel că România nu se află în situaţia de a exporta gaze naturale aşa cum se aude, a precizat ministrul delegat pentru infrastructură, Dan Şova, sâmbătă, la Antena 3.

"În acest moment, rezervele de gaze ale României atestate sunt de 98 miliarde de metri cubi şi se estimează că în 10-15 ani, rezervele naţionale se epuizează, deci faptul că am fi în situaţia de a exporta gaze e o poveste", a declarat ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, sâmbătă, la emisiunea "Q&A", de la Antena 3.

Ministrul a explicat că, din anul 2008 şi până în prezent, ne-a scăzut producţia de gaze în ţarî, astfel că, dacă în urmă cu cinci ani se foloseau 15 miliarde de metri cubi în de gaze, astăzi utilizăm 13 miliarde de metri cubi.

"Din această cantitate de 13 miliarde, necesarul intern, sunt 10 miliarde din producţia internă şi 3 miliarde de metri cubi din import, deci nu suntem în măsură să exportăm", a precizat Şova.

×