x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Telepatia" rămâne la Curtea de Apel Bucureşti. Cererea de strămutare a dosarului, respinsă de magistraţii Curţii Supreme

"Telepatia" rămâne la Curtea de Apel Bucureşti. Cererea de strămutare a dosarului, respinsă de magistraţii Curţii Supreme

11 Iul 2014   •   09:06
"Telepatia" rămâne la Curtea de Apel Bucureşti. Cererea de strămutare a dosarului, respinsă de magistraţii Curţii Supreme
UPDATE 11:27 - Cererea de strămutare a dosarului "Telepatia" a fost respinsă de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Astfel că dosarul privatizării ICA se va judeca în continuare la Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE 10:41
- Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a invocat, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cererea de strămutare a dosarului ICA, presiunea mediatică excesivă şi negativă asupra acestui caz şi ostilitatea de care au dat dovadă judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti.

În sala de judecată, Mateuţ le-a cerut magistraţilor de la instanţa supremă strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă din ţară, declarând că presiunea mediatică excesivă a afectat imparţialitatea judecătorilor de la CAB.

La final, avocatul a cerut ca, pe lângă mutarea dosarului, instanţa supremă să anuleze şi decizia CAB de impunere a sechestrului asigurător pe bunuri şi acţiuni ale familiei Voiculescu.
...................................

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă astăzi cererea de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă. Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a declarat astăzi că acest complet este cel mai bun exemplu de imaparţialitate judecătorească.

Mateuț a spus că în cazul completului de la Curtea de Apel București există "un caz flagrant de imparțialitate". Potrivit apărătorului, judecătorii desemnaţi în noul complet nu aveau timpul necesar să analizeze toate actele dosarului ICA şi a precizat că aceştia au avut o atitudine "vădit ostilă", pentru că imediat după preluarea judecării au luat o măsură exagerată, respectiv instituirea sechestrului asigurător.

La rândul său, Dan Voiculescu a spus că este mulțumit de noul complet de judecată. " (...) Doamna judecător (Camelia Bogdan  - n.red) am văzut că are foarte multe studii în domeniul spălării banilor și contez pe profesionalismul dumneai. În ciuda timpului foarte scurt, s-a documentat și a arătat prin întrebări, prin atitudine...?", a precizat Dan Voiculescu.

Voiculescu a mai spus că două lucruri sunt foarte importante. "Primul este legat de confiscarea dispusă de doamna judecător. Această confiscare nu are nicio legătură cu trustul de presă Intact. Ea se referă la procesul ICA. Al doilea lucru este legat de faptul că din păcate, în ultimul timp, se face o confuzie între instituţiile statului şi oamenii care vremelnic ocupă anumite funcţii. Faptul că eu nu sunt de acord cu faptele făcute de Traian Băsescu în cele două mandate nu înseamnă că nu respect Administraţia Prezidenţial", a afirmat omul de afaceri.

Preşedintele fondator al PC a precizat că "domnul avocat a vorbit despre completul de judecată, nu despre Curtea de Apel. Deci nu Curtea de Apel este vinovată. Nu Curtea de Apel este motivul pentru care s-a cerut strămutarea dosarului".

Cererea de strămutare vine după ce la termenul procesului din 1 iulie avocaţii lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea preşedintelui noului complet de judecată, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o că este părtinitoare şi au încercat de două ori să o recuze.

Următorul termen al procesului ICA a fost stabilit la Curtea de Apel Bucureşti pe 4 august.


×