x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu, monitorizat de SPP

Dan Voiculescu, monitorizat de SPP

de Aniela Nine    |    21 Sep 2010   •   00:00
Dan Voiculescu, monitorizat de SPP

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, a remis ieri o sesizare către Biroul Permanent al Senatului în care reclamă faptul că este monitorizat clandestin de angajaţi ai unui serviciu secret. Voiculescu spune că a primit informaţii de la un membru al SPP, că ar exista o dispoziţie a directorului Serviciului de Protecţie şi Pază privind monitorizarea acţiunilor sale interne şi externe. Voiculescu nu dezvăluie identitatea angajatului SPP din raţiuni de siguranţă a acestuia şi a familiei sale. "În mod evident, agenda mea zilnică, internă sau externă nu este confidenţială şi poate fi cunoscută de orice român, inclusiv de directorul SPP.

Însă, din momentul în care se iniţiază o monitorizare sistematică asupra unui cetăţean care, întâmplător, este şi parlamentar şi membru al Opoziţiei, se creează premisele unui abuz instituţional grav. (...) Iar între monitorizare şi acţiuni agresive (înscenări, flagranturi, droguri plasate în buzunarul, maşina, casa, avionul, habitatul unui cetăţean sau orice alt accident atent pregătit ) este o graniţă fină pe care un funcţionar bine motivat o poate trece atunci când primeşte comanda potrivită", scrie vicepreşedintele Senatului.

Dan Voiculescu propune conducerii Senatului iniţierea unui dialog instituţional cu directorii serviciilor secrete pentru ca senatorii să se asigure că aceştia îşi înţeleg şi respectă responsabilităţile legale.
Biroul permanent al Senatului a decis ca solicitarea vicepreşedintelui Dan Voiculescu să fie trimisă comisiei de control al SRI şi SIE şi, respectiv, comisiei de apărare, pentru a realiza o investigaţie în acest sens şi a invita la discuţii directorii serviciilor secrete.

"SPP apreciază că afirmaţiile senatorului Dan Voiculescu, potrivit cărora instituţia ar întreprinde acţiuni de monitorizare a acţivităţii parlamentarului, au un conţinut eminamente politic", a precizat Biroul de presă al SPP, într-un comunicat remis Mediafax.

×
Subiecte în articol: observator