x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu: Nevoia de împăcare în societatea românească

Dan Voiculescu: Nevoia de împăcare în societatea românească

25 Apr 2018   •   16:43
Dan Voiculescu: Nevoia de împăcare în societatea românească

Profesorul Dan Voiculescu, într-o postare pe blog, a povestit despre întâlnirea pe care a avut-o cu ÎPS Părintele Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.

"În cadrul preocupărilor mele care au ca scop nevoia de împăcarea în societatea românească, astăzi, am avut o întâlnire cu ÎPS Părintele Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.

Mi-am oferit, cu acest prilej, disponibilitatea de a susține intensificarea colaborării dintre societatea civilă și BOR.

Cred că Biserica Ortodoxă Română poate să fie mai prezentă în societatea românească. Cred, de asemenea, că relația dintre Biserică si societatea civilă, prin reprezentantii săi, poate fi mai apropiată.

În ultima vreme, îmi este tot mai clar că, într-o societate săracă și divizată, promovarea familiei este un început pentru revenirea la valorile românești tradiționale.

În doctrina umanistă relația om-familie-societate este, după părerea mea, calea bunăstării materiale și spirituale.

Suma binelui individual trebuie să fie, de fapt, suma binelui societății în ansamblu. Cu cât vor exista mai mulți oameni care trăiesc în bine și bunăstare, cu atât vom avea o Românie mai puternică".

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu