x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dăncilă: Fondul de Dezvoltare şi Investiţii devine operaţional

Dăncilă: Fondul de Dezvoltare şi Investiţii devine operaţional

24 Apr 2019   •   14:46
Dăncilă: Fondul de Dezvoltare şi Investiţii devine operaţional

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii devine operaţional, prin intermediul acestuia urmând să se asigure dezvoltarea "corectă" şi "echilibrată" a comunităţilor locale din întreaga ţară. 

"Începând de astăzi, asigurăm finanţarea pentru proiecte de investiţii prin transferul a 300 de milioane de lei de la Ministerul Finanţelor Publice la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Sunt bani pe care Guvernul PSD-ALDE îi pune la dispoziţia primăriilor şi universităţilor pentru a dezvolta proiecte pentru cetăţeni, vorbim despre creşe, grădiniţe, şcoli, spitale, infrastructură rutieră, proiecte de alimentare cu apă, gaze şi electricitate şi orice alte investiţii de care oamenii au nevoie", a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Potrivit premierului, procedura de depunere a proiectelor a fost simplificată. "Este necesară depunerea doar a două documente pentru obţinerea finanţării", a explicat Viorica Dăncilă. 

"Pentru investiţiile în comunităţile locale, (...) prin acest fond, punem la dispoziţia primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, universităţilor 10 miliarde de euro pentru următorii 20 de ani", a susţinut premierul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă